Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Libra képes nagyon tisztán, érthetően reprezentálni, amit mondandóban át szeretnék adni a nagyérdeműnek”

From The Sky néven érkezik az ex-Miserium énekes/multihangszeres/dalszerző Tari Szabolcs új produkciója. A szimfonikus extrém metálként jegyzett projekt őszre várható debütáló albumáról első kislemezdalként a Libra című balladát mutatták be.

0118fts

A From The Sky felállásában Szabolcs mellett Süle Tamás gitáros/basszert (Slowmesh), Iványi Álmos gitáros/basszert (ex-Miserium), Haraszti Dávid dobost (ex-Tűzmadár) és Suha Tamás hegedűst (Symphoniacs, Leander Kills live) találjuk. A keverés/mastering a szolnoki Denevér Stúdióban folyt Cserfalvi „Töfi" Zoltán és Boros Béla vezényletével. „Miután elkészültem az album felvételeivel, sokat gondolkodtam azon, hogy vajon melyik tétel lenne a legalkalmasabb rá, hogy felvezesse azt", mondja Szabolcs. „Tudni kell, hogy két arca van a produkciónak: egy intimebb, és egy durva, teátrálisabb, metálosabb. Ezeket egyformán szerettem volna megmutatni a nagyérdeműnek. Mérlegelés közben végül a praktikum győzött, és amíg a zenekari szekció összeállt, leforgattunk két csendes dalt, melyek közül az egyik a Libra."

0118ftscA szerző az első single bemutatása mellett a debüt lemezről is elejtett néhány információt. „Ez a dal hivatott bemutatni az érzelmesebb oldalát a bennem vívódó sötét gondolatoknak. A teljes albumon, ami még idén ősszel várható, különböző emóciók ütköznek egymással, bár az igazat megvallva, mindegyik csupán a szomorúság eltérő fajtáit vonultatja fel. Amíg a többség mondhatni hurrikánként csap le – groove-okkal, blastbeatekkel –, addig az olyan dalok, mint a Libra, inkább a romantikusabb énembe engednek bepillantást. Hangszereléséből adódóan nem válik klasszikus értelemben vett rockballadává, de úgy hiszem, az élő változata súlyosabb lesz. Majd elválik idővel. A szövege rendkívül személyes: egy számomra rettenetesen nehezen feldolgozható veszteségről szól, ami miatt mély depresszióba zuhantam hosszú időre. E sötétség határozta meg az éjjeleimet és nappalaimat, csak ez a gondolat járt a fejemben, és mindez végül évekig húzódott... Ezért a saját gyógyulásom érdekében eldöntöttem, hogy kimondom azokat a szavakat, amik mérgezik az elmém és a létezésem, így elindítottam a saját mentálhigiénés programomat, és megírtam a bemutatkozó album dalait. Ezért is a Libra a gyűjtemény egyik legalapvetőbb etűdje: mert képes nagyon tisztán, érthetően reprezentálni mindazt, amit mondandóban át szeretnék adni a nagyérdeműnek. Hiszek benne, hogy más is képes lehet ezáltal a gyógyulás útjára lépni. Így nem maradt más hátra, mint hogy kinyisd a szíved, és beengedd az első kislemezdalt átlengő szomorúságot."

A borító Kóródi Tamás munkáját dicséri, a videó elkészítéséért pedig Bánáti Tamás, Bánhegyi Tamás, Hegedűs Dóra, Lőrinczi Mirjam és Martin Wanda feleltek.

 

Hozzászólások 

 
#1 Teri 2021-01-19 06:55
Éteri.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.