Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A legtöbb metalzenésznek baromi gyors a jobb keze, de a ballal már nem igyekeznek azon, hogy dallamosak is legyenek”

Január 22-én jelenik meg a Megadeth új nagylemeze, a Dystopia, az első a sorban Kiko Loureiro szólógitárossal és Chris Adler dobossal. Dave Mustaine és társai az utóbbi hetekben Ázsiában és Ausztráliában koncerteztek, és a főnök az aktuális interjúkban már viszonylag alaposan beszél a friss dalokról.

0929md

„Rendkívül elégedett vagyok a lemezzel, tesó”, mondta az ausztrál Heavy magazin újságírójának a Dystopiáról Dave Mustaine. „Arra emlékeztet ez az állapot, mint amikor felvettük a Peace Sellst, mert ugyanolyan izgalmat jelent. Vannak a lemezen dallamos dolgok is: szerintem nagy eredmény, ha az ember megtanulja, hogyan játsszon heavy metalt úgy, hogy abba egyszersmind dallamokat is csempésszen. A legtöbb metalzenésznek baromi gyors a jobb keze, de a ballal már nem igyekeznek azon, hogy dallamosak is legyenek. Ha egyszer megtaláltad a titok nyitját, és már tudsz dallamosan metalt írni, eljutottál a lényeghez. Ez a mostani felállás pedig megfelelően erős, és emellett őszinte, természetes légkörben dolgozik együtt. Magára a lemezre könnyű rámondani, hogy súlyosabb a Super Collidernél, mivel amit játszom, amiről énekelek, amiről írok, mindig azt tükrözi, min megyek keresztül személyesen az adott időszakban. Az anyósom tavaly halt meg az Alzheimeréből kifolyólag, és ugyan októberben hunyt el, amikor már befejeztem a dalszerzést, de előtte már hosszú hónapokon át folyamatosan, lassan haldoklott. És eddig még nem sok hozzám közel álló embert veszítettem el. Nyilván sok ismerősöm ment már el, de a családomon belül, ennyire közelről még senki. És ahogy végignéztem ezt az egészet, az bizony eléggé rányomta a bélyegét a dalokra is: sötét, komor, melankolikus irányba vitte őket.”

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

1002megacover01. Death From Within
02. Fatal Illusion
03. Conquer... Or Die!
04. Lying In State
05. Me Hate You
06. The Emperor's New Clothes
07. Dystopia
08. Bullet To The Brain
09. Last Dying Wish
10. Post American World
11. Look Who's Talking
12. The Threat Is Real
13. Poisonous Shadows
14. Melt The Ice Away (Budgie-feldolgozás)
15. Foreign Policy (Fear-feldolgozás)

A zenekar novemberben már koncertezik Nagy-Britanniában a Lamb Of God, a Children Of Bodom és a Sylosis társaságában. A Fatal Illusion alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
-6 #2 Jézus 2015-10-26 18:45
"Az anyósom tavaly halt meg az Alzheimeréből kifolyólag, és ugyan októberben hunyt el, amikor már befejeztem a dalszerzést, de előtte már hosszú hónapokon át folyamatosan, lassan haldoklott. Így történt meg, hogy a hagyományokkal szakítva elkészült a Megadeth első vidám hangvételű albuma."
Idézet
 
 
+20 #1 Arvorae 2015-10-26 14:36
Pedig a jobb kézzel történő reszelés mellett edzeni kell bal kézre is, különben úgy fogsz kinézni, mint Quagmire, miután megismerkedett az internetes pornóval!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.