Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A komorabb részekben fel-felbukkannak reménytelibb momentumok”

A kísérletezős progrockot játszó Ghost Toast ötödik stúdióalbuma, a Shade Without Color március 3-án jelent meg az Inverse Records kiadónál. A lemez most elejétől végéig meghallgatható.

0104gt

A Shade Without Color a 2020-ban megjelent Shape Without Form folytatása. „A dalok nagyja egy időben íródott, és eleve külön-külön megjelenő duplalemeznek szántuk – mondja a zenekar. – Mindkét lemezcím T. S. Eliot The Hollow Men című verséből származik, és mindkét lemez főként az üresség témájával foglalkozik. Persze csak amennyire egy alapvetően instrumentális anyag erre képes. Nem is a kiüresedett állapot képezi elsősorban a lemez mögötti gondolatok alapját, hanem az ahhoz vezető tényezők, mint például a személyes sorsok, tragédiák, gyengeségek; az autoritás témaköre; a technológia egyre személytelenebbé válása; a politika; az egymástól elidegenedő emberek; a fenyegetettség érzete. Ez az üresség uniformizál, feloldja az egyént, hasonlóan kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert. Mindkét lemezre a téma illusztrációjaként tekintünk, ezért is használunk most is filmidézeteket, interjú-, illetve beszédrészleteket, verseket. A saját gondolataink és érzéseink ott vannak ezekben és persze a zenében elrejtve. Igyekeztünk ugyanakkor ezt az elég komor témát több helyen feloldani, hiszen nem gondoljuk azt, hogy az emberi sorsok nagy általánosságban reménytelenek lennének, vagy, hogy ne lenne ki-, illetve visszaút. A komorabb részekben fel-felbukkannak reménytelibb momentumok, a szépnek és lágynak szánt témákban pedig itt-itt disszonancia jelzi, hogy ez egy folyamatos küzdelem."

ghosttoast_cA dallista így fest:

01. Get Rid Of
02. Leaders
03. Chasing Time
04. Let Me Be No Nearer
05. Acceptance
06. Deliberate Disguises
07. Reaper Man
08. Whimper
09. Rejtekből

A lemez alább teljes egészében, hivatalosan végighallgatható. A csapat tagjai Stefán János basszusgitáros/billentyűs, Rózsavölgyi Bence gitáros, Cserős Zoltán dobos és Pusker János csellista/billentyűs.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.