Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A hard rock arról szól, kié a legnagyobb, a pop meg arról, kié a legkisebb”

A Ghost tagjai általában fennköltebb témákról szoktak szót ejteni az interjúkban, néha azonban ők is szabadabban fogalmazzák meg a lényeget, mint azt a gondosan kidolgozott ideológiai háttér alapján várná az ember. A rendszerint csak The Nameless Ghoulként emlegetett frontember egy friss interjúban a banda koncepciójáról beszélt, de kissé újszerű megvilágításban...

A svéd Ghost két éve sokak számára még csak egy fura kinézetű okkult brigádnak tűnt az északi bandák tengerében, azóta azonban bebizonyosodott, hogy a ’70-es és ’80-as évek hard rock és heavy metal eszköztárából gazdagon merítő csapat zenéje iránt komoly közönségérdeklődés mutatkozik. Nem tudni, mennyiben járult hozzá mindehhez a sátánista ideológia és a látványos imázs, de az Opus Eponymous albummal komoly sikert aratott zenekar nemrég már a brit Metal Hammer címlapján is ott feszített, és olyan neves muzsikusok sorolják magukat a rajongóik közé, mint például James Hetfield.

„Azzal, hogy arctalanok vagyunk, és a szokványostól eltérően öltözködünk, megteremtettük a lehetőséget az emberek számára arra, hogy kapcsolódni tudjanak a koncepciónkhoz”, magyarázta The Nameless Ghoul – egyes értesülések szerint Tobias Forge a Repugnantből és a Subvisionből – a Rock Show című műsornak. „Mivel metalos háttérrel rendelkezünk, pontosan tudjuk, hogy sok zenekar esetében a viselt cipőkből is kikövetkeztethető a zene minősége. Amolyan farok-összemérési verseny ez. A hard rock arról szól, kinek van a legnagyobb farka, a popzene pedig arról, kié a legkisebb. Úgy gondolom, mi elég átlagosak vagyunk ezen a téren. Viszont ahhoz, hogy nagy legyen a farkad, mentálisan is nagynak kell lennie…”

A Ghost számos európai nyári fesztiválon ott virít idén, és már dolgoznak második albumukon is, amelyet a frontember még ünnepélyesebbnek ígér elődjénél.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Wildhearted 2012-06-14 17:52
Hard Rock a Zene!
Idézet
 
 
+8 #2 Kristof15 2012-06-14 15:59
Egy kis helyesbítés: az énekes Papa Emeritus néven fut, a többi tag nevei pedig a "Nameless Ghouls". :D
Idézet
 
 
-4 #1 ennyi 2012-06-14 14:30
A hard rocknál viccesebb dolog kevés van e világon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.