Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Grammy és a Halestorm: „Ez még annál is rosszabb, amikor a Jethro Tull legyőzte a Metallicát”

Ahogy az várható volt, máris komoly vihart kavart, hogy a Halestorm vitte el az idei Grammyt a hard rock/metal kategóriában, és a neten nemcsak a Lzzy Hale-ékkel szemben vesztes többi csapat – Iron Maiden, Megadeth, Anthrax, Lamb Of God, Marilyn Manson – rajongói háborognak a történtek miatt.

Az amerikai zenészkörökben még csak páran kommentálták a döntést, de ezek között akad kifejezetten indulatos nyilatkozat is, mint például a Shadows Fall dobos Jason Bittneré, aki egyenesen ahhoz az elhíresült esethez hasonlította a Halestorm díjazását, mint amikor 1989-ben a Jethro Tull elvitte a Metallica orra elől a Grammyt a legjobb hard rock/metal előadás kategóriában. „Oké, tudom, hogy sok fikát kapok majd ezért, de nem érdekel... Hogy a faszomba volt képes a Maiden, a Megadeth, a Lamb Of God és a másik családom, az Anthrax elveszíteni a Grammyt a ... (nem fogom leírni a nevet) ellenében? Ez az egész tökéletesen bizonyítja, hogy a zeneiparban minden szétrohadt! A Jethro Tull dolog is elég gáz volt 1989-ben, de ez még annál is rosszabb!", írta Bittner a Twitteren.

Corey Taylor, a Slipknot és a Stone Sour frontembere szintén rosszallását fejezte ki a történtek miatt, bár az ő célpontja nem a Halestorm volt, hanem kizárólag a szervezők. „Örülök a Halestorm sikerének, de szomorú vagyok, hogy a Grammy általában véve nem értékeli a műfajunkat. Egy kategóriánk van, és még csak a televízióban sem mutatják", írta szintén a Twitteren Corey, arra utalva, hogy a tavalyi évtől kezdve ismét egységesítették a hard rock és metal kategóriákat, és az amerikai kábelhálózatokon még így sem mutatták az ebben kiosztott díj átadását.

Maga a Halestorm természetesen örül a díjnak. „Büszke vagyok rá, hogy én képviselhetem a színterünket, ami sok más színtér számára is inspirációval szolgál, hiszen még a poprajongó kölykök is rocksztárok szeretnének lenni", írta Lzzy az Instagramon. „Arra is büszke vagyok, hogy a nőket is képviselhetem, hiszen ebben a kategóriában én vagyok az első nő, aki Grammyt kapott."

A Jethro Tull 1989-ben hatalmas felháborodás közepette kapta meg a Grammyn az első ízben kiosztott hard rock/metal trófeát, miközben mindenki a Metallica győzelmére számított. A díjátadón emlékezetes módon az eredményt ismertető Alice Cooper szava elakadt, miután kibontotta a borítékot, társa, Lita Ford pedig hangosan elnevette magát, mielőtt bemondták volna a döntést. Lars Ulrich 1992-ben, miután a Metallica átvette a maga Grammyjét, megköszönte a színpadon Ian Andersonéknak, hogy az előző évben nem adtak ki albumot.

 

Hozzászólások 

 
#10 Barcs Bence 2019-05-31 09:32
Idézet - nekem8:
Az utolsó mondathoz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Catfish_Rising
"előző évben nem adtak ki albumot" erről ennyit

pedig a jó Ulrik bizony ezt mondja odafenn
Idézet
 
 
#9 nekem8 2014-12-28 14:05
Az utolsó mondathoz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Catfish_Rising
"előző évben nem adtak ki albumot" erről ennyit
Idézet
 
 
-4 #8 Pitta 2013-02-18 17:21
http://www.youtube.com/watch?v=OaodlYmleeQ

Íme a világ nem sokat változott azóta!
Idézet
 
 
+7 #7 Levike 2013-02-13 09:57
Örüljetek, hogy nem a Neoton nyerte... :D
Idézet
 
 
+2 #6 denpatrik 2013-02-13 00:02
Valaki megint kimondta,h manapság egyre szarabb a zeneipar.Ezaz!Talán él még az emberi szellem.
Idézet
 
 
+4 #5 Attila35 2013-02-12 20:34
Szerintem megérdemelten nyert a Halestorm, én rájuk tippeltem volna, nagyon jó az új lemezük és a dal is fantasztikus amivel nyertek.
Idézet
 
 
+18 #4 Tom 2013-02-12 13:28
Kit érdekel a grammy...? Mire ez a sok szájtépés...? :-)
A legfaszább zenék úgyse lesznek még csak jelölve se. Akkor meg nem mindegy?
Idézet
 
 
+10 #3 bogar 2013-02-12 12:38
Azt sokan elfelejtik, hogy ez nem egy életműdíj. Itt konkrétan a Love Bites című dal lett díjazva, ami egy jól sikerült kis dalocska. Az igazat megvallva én például felhúztam volna a szemöldököm, ha a Maiden pont a Blood Brothers-szel nyer Grammy-t, mert annál tucatnyi jobb dalt is letettek már az asztalra.
Idézet
 
 
+11 #2 Sárvári Gábor 2013-02-12 11:17
Én Anthrax-ra tippeltem volna, de ha a Megadeth nyerte volna az lett volna a legjobb. Megérdemelték volna, csak azért. Mondjuk nem mintha az Anthrax, vagy a többiek nem érdemelték volna ki. Engem ez se zavar, a hír olvasása után ránéztem Youtube-n a Halestorm-ra. Szerintem poprock, de azt meg kell hagyni hogy élőben is jól nyomják. Szóval nem kell tőlük sajnálni, csak más kategóriába kellett volna őket tenni. Szerintem.
Idézet
 
 
-2 #1 cs9 2013-02-12 10:19
hát ez télleg gáz volt......pont ezeknek nem kellett volna megnyerni....ők az egyetlen akiknek a közelébe sem vittem volna a díjat.Anthrax-ra számítottam vagy Maiden-re......
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.