Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Goodbye To Gravity két tagja is meghalt a bukaresti tűzben

1101gtgRomán lapok szerint maga a fellépő zenekar két gitárosa is elhunyt a péntek esti bukaresti tömegszerencsétlenségben, amikor is a Goodbye To Gravity koncertjén leégett egy klub. A banda énekesét szintén súlyos, életveszélyes sérülésekkel ápolják.

Vlad Telea és Mihai Alexandru gitárosok is odavesztek az október 30-ai bukaresti koncerttűzben, amelyet vélhetően a Goodbye To Gravity pirotechnikai eszközeinek meghibásodása okozott. A tragédiában jelenlegi állás szerint huszonheten haltak meg és közel kétszázan szenvedtek további sérüléseket. Utóbbi kört gyarapítja Andrei Galut énekes is, akinek teste 45 százalékban megégett, és a füst belélegzése is súlyos károsodásokat okozott nála.

Beszámolók szerint a tűz először a függönyökre terjedt át a klubban, és az első pillanatban még Galut is megeresztett egy tréfás kiszólást, miszerint mindez nem volt a program része. A következő pillanatban ő is ráébredt, hogy ez minden, csak nem vicces, és poroltóért kiáltott, de a függönyök fél perc alatt teljesen lángra kaptak, a tömegben pedig kitört a pánik. Miközben a Colectiv nevű helynek két kijárata is volt, a kisméretű ajtók közül csak az egyik volt nyitva, és a nézők egymás hegyén-hátán taposva menekültek kifelé.

Romániában háromnapos nemzeti gyászt hirdettek a történtek után, a nyomozás már folyik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 GTG 2015-11-06 19:42
Részvétem a hozzátartozókna k először is! Elképzelni sem tudom, mi lehetett ott...őszintén elmondom, hogy nem ismertem a zenéjét az együttesnek, azóta hallgatom, roppant tehetségeseknek tartom őket!
Szerintem zárt helyen, pirotechnikai elemek használata eleve hülyeség és életveszélyes, valahogy annyira adja magát a dolog, annyira egyértelmű, hogy ilyet ne...én egyébként be is tiltanám, bár ha a józan észre fittyet hánynak... A történelem ismétli önmagát...(2003 West Warwick, Rhode Island The Station nightclub Great White koncert, ugyanez történ, 100-an haltak meg!)
A plusz egy ajtó, meg biztonsági ember, szerintem a tulajról mindent elárul az, hogy nem volt hajlandó 35%-al többet fizetni egy tűzálló szigetelésért, helyette fenyődeszkákkal lett leburkolva a plafon....ezért is terjedhetett olyan gyorsan a tűz...mellesleg max. 80 fős rendezvényre volt engedély, mert ennél a létszámnál még nem kellenek a szigorú tűzvédelmi berendezések sem...minimum 6 kijáratnak kellett volna lennie ennyi emberre, helyette volt egy, a másik zárva, és egyik sem volt kivilágítva...
Idézet
 
 
+4 #1 Igor Igorovics 2015-11-02 09:29
Azért az tényleg őrület, hogy egy ilyen koncerten, ahol számítani lehet a telt házra, ott csak egy ajtó van nyitva. Valszeg azért, mert akkor oda külön kell embert állítani, az pedig extra kiadás. Mást nem tudok elképzelni, mert ha valamiért nem működött az ajtó, akkor meg javítsák meg azonnal! Persze másik ajtóval is tragédia történt volna, de valószínűleg jóval kevesebben halltak volna meg, a súlyos sérülésekről nem is beszélve. Természetesen részvétem a hozzátartozókna k!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.