Shock!

november 12.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

A Firehouse is újravette a régi slágereket

Még egy újravett dalokat tartalmazó gyűjteményes album érkezik a közeljövőben, ezúttal az amerikai hajmetalos Firehouse-tól, akik – majdnem egy évvel megkésve – így ünneplik meg első albumuk 1990-es megjelenését. A speciális kiadvány címe Full Circle, és tizenegy Firehouse dalt rejt majd.

Az észak-karolinai Firehouse a Slaughter és a Trixter mellett az utolsó amerikai dallamos hard rock bandák közé tartozott, amelyek még a grunge begyűrűzése előtt képesek voltak platinalemezes sztárrá válni az Egyesült Államokban. A zenekar nevét viselő első lemez 1990. szeptember 11-én került a boltokba, és egyből nagy sikert aratott a tengerentúlon, miután négy dal is fényes karriert futott be róla az MTV képernyőjén. Ezek közül a Love Of A Lifetime című ballada vált a legnépszerűbbé, amely egyenesen az amerikai listák harmadik helyéig verekedte magát. A lemez több mint 2 millió példányban kelt el odaát, és még a Nirvana áttörése után nem sokkal kiadott 1992-es folytatást, a Hold Your Fire-t is 830 ezren szerezték be Amerikában, pedig ekkoriban már nem termett túl sok fű a Firehouse-hoz hasonló csapatok számára. A zenekar később lágyabb, akusztikusabb irányba fordult, és 1995-ben szinte csodával határos módon ismét sikerült bekerülniük az amerikai Top 20-ba az I Live My Life For You balladával, amely a 3 című albumon szerepelt. Az 1996-os Good Acoustics teljes egészében unplugged lett.

A Firehouse azóta sem adta fel, rendszeresen koncerteznek Amerikában, bár utolsó stúdiólemezük elég régen, 2003-ban jelent meg Prime Time címmel. Elkötelezettségük bizonyítéka, hogy az eredeti felállásból csupán a basszusgitáros Perry Richardson nem játszik ma már velük, C.J. Snare énekes, Bill Leverty gitáros és Michael Foster dobos végig kitartottak egymás mellett.

Egyelőre nem tudni pontosan, mikor érkezik a Full Circle, a dallista azonban végleges:

01. Overnight Sensation
02. Shake And Tumble
03. Hold The Dream
04. All She Wrote
05. Love Of A Lifetime
06. Don't Treat Me Bad
07. Reach For The Sky
08. When I Look Into Your Eyes
09. You Are My Religion
10. I Live My Life For You
11. Christmas With You

Biztos van valami értelme ennek is...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.