Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A feldolgozásoknál megmaradt az akusztikus hangszerelés, ami pedig saját, nem nagyon tudnám besorolni”

Akusztikus lemezzel jelentkezett Kalapács József. A Válaszúton koncepciója némileg eltér az eddigi Akusztika-albumokétól.

1222kj

A napokban megjelent a Kalapács és az Akusztika formáció harmadik nagylemeze. A Válaszúton albumon egy kisebb koncepcióváltás érhető tetten, nevezetesen, ezúttal hat saját szerzemény is képviselteti magát az eddig megszokott feldolgozások mellett, illetve a hangzásvilág is karcosabb, mint az előző két anyagon. „Nem akartam még egy, csak feldolgozós albumot – mondja az énekes. – Eddig lényegében az volt a dolog koncepciója, hogy átiratokat csináltam közösen Závoti Zolival, amiben az addigi munkásságom volt érintve, illetve egy-két olyan rockoperai dalt, ami közel állt a szívemhez. Aztán most volt egy olyan affinitás, hogy belekerüljenek olyan dalok is más irányból, amiket más előadóktól kedveltem. Ezen kívül született még jó pár új saját is. A feldolgozásoknál megmaradt az akusztikus hangszerelés, ami pedig saját... Sosem kerestem ezeket a skatulyákat, nem nagyon tudnám besorolni. Talán hard rockosnak mondanám, de lehet, még azt sem."

kalapacs_cA lemezre az alábbi dalok kerültek fel:

01. Ez az út a pokolba tart
02. Keresztút
03. A szabadság jegyében
04. A haza nem eladó
05. Gyönyörűségek völgye
06. A korona hatalma
07. A kard ereje
08. Ami a szívemen...
09. Rocker vagyok
10. Lassan ébredő
11. Szelíd metálosok

A felvételek az Ecseri Vasmű stúdióban készültek 2022-ben. A digipak tokos CD egy 32 oldalas, tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg. A kombó azonos újsággal, de külön-külön CD melléklettel kapható, az egyik változatban a Kalapács és az Akusztika Válaszúton lemezével, a másik verzióban pedig Rudán Joe frissen kiadott Akusztik albumával.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.