Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Facebookról értesültek Chris Cornell haláláról a Soundgarden tagjai

Ellenkeresettel éltek a Soundgarden tagjai Vicky Cornell-lel, Chris Cornell özvegyével szemben a három éve halott frontember utolsó, vitatott jogállású dalvázlatai kapcsán. Az ügyben egy meglehetősen sokkoló fejlemény is nyilvánosságra került…

1210cv

Tavaly ősszel bírósághoz fordult Chris Cornell özvegye, Vicky, aki szerint örökösként őt és gyermekeit illető, többszázezer dollárnyi jogdíjkifizetést tartanak vissza a Soundgarden tagjai. A vita középpontjában emellett hét kiadatlan felvétel jogai állnak, amelyek Chris halála előtt készültek, vélhetően ahhoz a lemezhez, amelyen már dolgozott a Soundgarden az énekes öngyilkossága idején. A Vicky által a bírósághoz beterjesztett dokumentumok alapján a hét számot egyedül Chris írta, gyakorlatilag az ő éneksávjairól van szó.

Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron most ellenkereset formájában is megfogalmazta álláspontját a TMZ szerint. A Soundgarden három élő tagja vitatja, hogy a szóban forgó dalok Chris szerzeményei lennének: szerintük közös munkáról, zenekari szerzeményekről van szó, amelyekkel mind a négyen roppant elégedettek voltak. Álláspontjuk szerint a Soundgarden akármelyik tagja által készített akármilyen zenei anyag – legyen az instrumentális, vokális, demó vagy nyers felvétel, vagyis például Chris Soundgardennek szánt dalai – is a Soundgarden üzleti érdekeltségébe tartozik, és zenekari tulajdont képez. Ezt állításuk szerint Chris egyes sajtónyilatkozatai is alátámasztják, illetve korábban állítólag Vicky is elismerte, hogy Soundgarden-dalokról van szó.

A trió emellett visszautasítja az özvegy vádjait, miszerint a tragédiát követően nem megfelelő módon kezelték volna a helyzetet. Mint kiderült, Thayilék méltatlan módon, a Facebookról értesültek társuk haláláról. A végzetes detroiti koncertet követően ugyanis a három zenész – szokás szerint – elindult a következő állomásra, az ohiói Columbusba a banda turnébuszaival. Chris – szintén szokás szerint – egy szállodában aludt Detroitban, mivel nem tudott megfelelően pihenni a buszokban. Mint mondják, már csak Columbusban, méghozzá a Facebookról értesültek Cornell haláláról, amikor Cameron belefutott egy „RIP Chris Cornell” posztba. Ezt követően a zenekar és a stáb kétségbeesett nyomozásba kezdett, és végül turnémenedzserüktől szereztek bizonyosságot a történtekről. Mint a dokumentumokban szerepel, a zenészeket és a turnén dolgozókat sokkolták a történtek, és aznap este órákon keresztül virrasztottak Chris emlékére.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.