Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Dalriada is fellép a Wacken Open Air fesztiválon

Első magyarul éneklő zenekarként lép fel az idei Wacken Open Air fesztiválon a Dalriada. A zenekar az év elején megjelentetett Nyárutó albumot népszerűsíti.

1025dalriada

A spanyol Leyendas del Rock, a cseh Masters of Rock és a svéd Sabaton Open Air után Európa legnagyobb nemzetközi metalfesztiváljára, azaz a német Wackenre is meghívást kapott a Dalriada. „Metalzenekarral ennél nagyobb dolog nem nagyon történhet pályája során, főleg, hogy mindezt a Wacken történetében is az első magyar nyelven éneklő csapatként sikerült elérnünk”, mondja Ficzek András énekes/gitáros. „Óriási várakozással tekintünk az előttünk levő nyárra, ahol olyan bulik várnak ránk, mint a cseh Masters of Rock, a spanyol Leyendas del Rock, a Sabaton Open Air Svédországban, de ott leszünk a hatalmas Rockmaratonon, az Eastfesten, a Campuson, a Harley Davidson Open Air fesztiválon is, itthon is el lehet csípni tehát a zenekart. Találkozzunk!”

A zenekar idén januárban jelentkezett nyolcadik, Nyárutó címre keresztelt lemezével, amely röpke két hónap alatt mind hazai, mind nemzetközi viszonylatokban kiemelkedően pozitív kritikákat, visszajelzéseket kapott - a megjelenés hetében a MAHASZ lista első helyén nyitott, és azóta is stabilan jelen van a top 40-ben. A nyári fesztiváldömping előtt, április második felében az izraeli Orphaned Land és a francia Myrath társaságában egy háromállomásos japán miniturnén vesznek részt, amely két tokiói és egy oszakai koncertből áll. A banda a tavalyi év végén írta alá szerződését az osztrák RTA – Rising Talent Agencyvel, amely olyan feltörekvő, vagy akár már világszintű ismertségre szert tett zenekarokkal van együttműködésben, mint az Alestorm, az Arkona, a Månegarm, a Mercenary, Thobbe Englund, vagy az All But One.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 persecutor 2018-04-01 21:53
Idézet - Xanadu:
A Myrath tunéziai. És baromi jók, a poposabb utolsó lemez sem rossz, de az azelőttiek nagyon rendben vannak!

Pont ezt akartam irni,nekem jobban is tetszik mint az Orphaned Land
Idézet
 
 
+3 #1 Xanadu 2018-04-01 13:28
A Myrath tunéziai. És baromi jók, a poposabb utolsó lemez sem rossz, de az azelőttiek nagyon rendben vannak!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.