Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A Cryptomnesia tökéletesen példázza, amikor egy új zenekar rátalál a saját stílusára és hangzására”

Cryptomnesia címmel bemutatta második dalát az Eye Am. A zenekarban a Crowbar és a Type O Negative egykori, illetve jelenlegi tagjai egyesítették erőiket.

1125eyeam

Kirk Windstein énekes/gitáros (Crowbar, Down, Kingdom Of Sorrow), Todd „Sexy T" Strange basszer (ex-Crowbar), illetve Kenny Hickey gitáros és Johnny Kelly dobos (mindketten ex-Type O Negative, Silvertomb, Seventh Void) alkotja az Eye Am nevű formációt. A frissen alakult zenekar nemrég bemutatta első dalát, a Dreams Always Die With The Sunt, amelyet most a Cryptomnesia követett a sorban. „A Cryptomnesia tökéletesen példázza, amikor egy új zenekar rátalál a saját stílusára és hangzására – jellemzi Kirk a számot. – Nagyon szeretem a Dreams Always Die With The Sunt, de most sokkal több időnk jutott készre csiszolni a dalt, a végeredmény pedig lenyűgöző. Ez egy hipnotikus szám, sosem unom meg, és ez óriási!”

„Nem igazán tudtuk, mi sül majd ki belőle, ha elkezdünk együtt játszani – mondja Hickey. – Volt pár riffem és félkész ötletem, felvettem ezeket és átküldtem Kirknek, aki ezekből kiindulva szintén írt néhány témát. Nagyjából hasonló korúak vagyunk, ez pedig tükröződik is a zenében, benne van a ’70-es évek hard rockja és metálja, amin mindannyian felnőttünk. Van egyfajta klasszikus rockos minősége az egésznek, én még egy kis Hendrixet is hallok benne.”

Az album a Corpse Paint kiadónál érkezik valamikor jövőre.

 

Hozzászólások 

 
#3 queensryche999 2023-11-27 21:15
Érdekes dal. Az intro a Bloody Kisses időszaktól számítva bármelyik TON lemezen szerepelhetne (na jó, a World Coming Down-hoz túl vidám :)) és az énekdallamokban is vissza-visszaköszön a TON. Az intrót hallva arra gondoltam, hogy mehetne akár TON irányba is tovább, de mivel Kirk is a fedélzeten van, nem lenne "logikus". Tök jó lett volna jobban kidomborítani a harmonizáló vokálokat a teljes dalban - a refrénekben halványan hallani a dal második felében, de ebben több potenciál lett volna.
Idézet
 
 
#2 NOLA 2023-11-27 21:02
Szerintem ez simán lehetne Down dal is....
Idézet
 
 
#1 Equinox 2023-11-26 11:40
Az az igazság, hogy az előző jobban tetszett, ez elég vontatott volt. Kb mint Pale Horse Named Death gyengébb eresztései.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.