Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Century Mediánál tér vissza jövőre a Borknagar

Ismét régi kiadójához, a Century Mediához szerződött a norvég Borknagar. Øystein G. Brun gitáros/főnök közlése szerint a black/extrém/experimentális metal csapat három albumra írt alá a céggel, amelyek közül az első valamikor 2012 elején érkezik majd.

„Néha az élet váratlan, ám nagyszerű fordulatokat tartogat", írja közleményében Øystein (a képen). „2011 januárjában különböző belső üzleti körülmények miatt az Indie Recordingsszal kötött szerződésünket közös megegyezéssel felbontottuk. Azóta a Century Mediával tárgyaltunk egy esetleges visszatérésről, most pedig itt ülünk Jens F. Rylanddel a kiadó főhadiszállásán Dortmundban, hogy aláírjuk az új szerződést a régi bűntársainkkal. Remek érzés ismét a nagyszerű Century család istállójában lenni: egyszerűen nincs még egy ilyen csapat, nincs még egy ilyen kiadó!

Jens Preuter, a kiadó A&R főnöke szerint a cég is büszke arra, hogy ismét hozzájuk szerződött a zenekar. „Hívhatjuk black, progresszív, viking, folk vagy akármilyen metalnak, a Borknagar mindig is arra törekedett, hogy csak önmaga legyen. Hallottam néhány előzetes demót az új lemezükhöz, és csak azt tudom mondani, hogy nem csupán újabb mestermű készül, hanem talán egyenesen a legjobb album, amit valaha is csináltak."

A Borknagar kilencedik stúdiólemeze jövő év elején jelenik meg. Egyelőre nem tudni, hogy a Dimmu Borgirból kiebrudalt Simen Hestnaes basszusgitáros/énekes a turnézáson túlmenően a lemezre is visszatér-e egykori társaihoz, hiszen a bandának Jan Erik Tywaz, azaz Tyr tavalyi kilépése óta nincs állandó bőgőse. Jens F. Ryland gitáros mindenesetre biztosan részt vesz Simen szólóturnéján, amely a basszer idei évre várható Storm Seeker szólólemezéhez kapcsolódik majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.