Shock!

július 24.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

512 címmel a második új dalt is bemutatta a Lamb Of God

VII: Sturm Und Drang címmel jelenik meg idén júliusban a richmondi Lamb Of God új albuma, és a zenekar bemutatta a lemezről a második dalt is 512 címmel. A címben szereplő szám ismét Randy Blythe énekes prágai börtönélményeire utal, ugyanis a frontember az 512-es számú cellában raboskodott három évvel ezelőtt.

0521log

„Arra gondoltam, olyan lemezcímre van szükségünk, amely megfelelően passzol a szövegvilághoz, mert ezek a dalok elsősorban a szélsőséges körülmények közé került emberek reakcióinak pszichológiáját boncolgatják”, mondta Randy a Billboardnak. „Gondoltam, talán a németeknél találok valamit, mert a német nyelvben általában nagyszerűen sikerül komplex koncepciókat összegezni egy-egy olyan szóban, mint például a schadenfreude vagy a zeitgeist.” A 18. századi német irodalmi mozgalomra utaló Sturm und Drang („vihar és vágy”) kifejezés Mark Morton gitáros édesanyjától érkezett, aki német származású. „Nem terveltem előre ki, hogy arról írom a szövegeket, miként kezelik az emberek a stresszt és a nehézségeket, de aztán ahogy elkezdtek összeálni a sorok, mégis így alakult”, tette hozzá az énekes.

Ennek megfelelően miközben a már ismert Still Echoes dal a prágai Pankrác börtön történetét meséli, ahol három évvel ezelőtt Blythe is heteket töltött el az elhíresült koncertes sztori okán, a 512 már inkább a börtönélet lelki oldalával, az embert itt érő mentális hatásokkal és azzal a folyamatosan feszült, készenlétben álló mentalitással foglalkozik, amelyben a fogvatartottak töltik a mindennapjaikat.

0516logA lemezre egyébként az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Still Echoes
02. Erase This
03. 512
04. Embers
05. Footprints
06. Overlord
07. Anthropoid
08. Engage The Fear Machine
09. Delusion Pandemic
10. Torches

Zeneileg egyelőre nem tudni túl sokat az albumról, de a frontember szerint jó ideje ez lesz a Lamb Of God legegységesebb munkája. A zenekar egyébként Észak-Amerikán kívül mindenütt a Nuclear Blast istállójába került az eddigi Roadrunner helyett, az album producere pedig Josh Wilbur volt.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Jézus 2015-06-09 13:25
Nem szeretem őket, de kellemes meglepetés, egész jól szól a dolog.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.