Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

4,5 milliárd forintot keresett tavaly a legmagasabb jövedelmű hard rock banda

A Van Halen, a Nickelback és a Trans-Siberian Orchestra kereste tavaly a legtöbb pénzt a hard rock/metal színtérről a Billboard magazin összeállítása szerint. Az összesített Top 40 negyedik helyén trónoló Van Halen tagok kasszájába mindent összevetve 20,2 millió dollár folyt be.

A Billboard összeállította a 2012-ben legtöbbet keresett könnyűzenei előadók Top 40-es listáját. A hard rock/metal színtérről toronymagasan a Van Halen áll a legmagasabban az összeállításban: a tavaly maratoni hosszúságú szünet után az A Different Kind Of Truth lemezzel és grandiózus amerikai turnéval visszatért csapatot csak a listát vezető Madonna, Bruce Springsteen és Roger Waters tudta megelőzni, és ha a csapat koncertsorozata nem szakad félbe a vártnál előbb – azóta is tisztázatlan okokból –, gyakorlatilag biztos, hogy a dobogón figyelnének a negyedik pozíció helyett. A négyesfogat tagjai tavaly összesen 20,2 millió dollárt (majdnem 4,5 milliárd forintot) kerestek, köszönhetően az 54 millió dolláros turnébevételeknek és annak, hogy az albumból csak az Egyesült Államokban több mint 830 ezer példány kelt el az elmúlt egy év folyamán (ebből 620 ezer volt fizikai CD és 213 ezer digitális letöltés).

A lista második legsikeresebb hard rock előadója a Nickelback (11,1 millió dollár, 17. hely), a harmadik helyen a Trans-Siberian Orchestra áll (9,96 millió dollár, 22. hely – ennyit arról, miért nem lesz többé Savatage…), de szerepel a Top 40-ben a Red Hot Chili Peppers (25. hely, 9,47 millió dollár), a Rush (28. hely, 8,7 millió dollár) és a Journey (35. hely, 6,9 millió dollár) is.

A lista összeállítói kiemelik: a leghatalmasabb bevételek a turnékból folynak be, és általános tendencia, hogy a legkomolyabb koncertattrakciónak számító előadók gyakorlatilag mind rég túlléptek már lemezkészítői karrierjük csúcsán. A koncertsorozatok dominanciáját e téren várhatóan egyáltalán nem érinti majd a jövőben, hogy a fizetős stream-szolgáltatásokkal szemben a CD-eladások után várhatóan a digitális letöltések is záros határidőn belül veszítenek jelentőségükből.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 denpatrik 2013-02-24 02:29
faszom Nickelback!
Idézet
 
 
+1 #1 oriza triznyák 2013-02-23 15:41
ez szép, de kíváncsi leszek, kik fognak a helyükbe lépni 10-15 év múlva?
amúgy én szobarocker lemezpárti vagyok, otthon bedobom a mjúzikot a hifibe, aztán szóljon, koncertre ritkán járok, mert általában süket állat keverősök dolgoznak, akik imádják, hogy agyig feltekerik a hangerőt, és óriási gerjedést lehet hallani a bulikból...
azért persze helloween/gamma ray-t becéloztam pár hét múlva, tudom, hogy úgy is elcseszik a hangzást, de őket akkor is látni kell :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.