Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2023-ban Pantera néven indul turnéra Phil Anselmo és Rex Brown

Jövőre hivatalosan is Pantera néven kezd koncertezésbe a legendás zenekar két élő tagja, Phil Anselmo és Rex Brown. A társak kiléte egyelőre ismeretlen, de az információ hivatalosnak tekinthető.

0714philrex

A Billboard írta meg először, hogy 2023-ban ismét turnéra indul a Pantera. Mindez természetesen a zenekar klasszikus felállásának két életben lévő tagját, Phil Anselmo énekest és Rex Brown basszusgitárost takarja, akik az Artist Group International céggel, utóbbin belül pedig konkrétan Dennis Arfával és Peter Pappalardóval írtak alá az észak-amerikai fellépésekre. „Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy közösen dolgozhatunk egy ennyire ikonikus zenekarral, és ismét eljuttathatjuk a zenéjüket a rajongókhoz” – mondta a lapnak Pappalardo. A zenekar emellett megállapodott az ITB céggel is a majdani nemzetközi bulikra, vagyis tevékenységük a tervek szerint nem korlátozódik majd a tengerentúlra, emellett pedig új menedzsmentjük is van Scott McGhee vezetésével. A legérdekesebb kérdést természetesen az jelenti, ki játszik majd a koncerteken a 2004-ben meggyilkolt Dimebag Darrell gitáros, illetve bátyja, a 2018-ban szívelégtelenség következtében elhunyt Vinnie Paul dobos posztján, ám ezt egyelőre nem jelentették be.

A Pantera esetleges újjáalakulása évtizedes szinten rendszeresen felmerülő kérdés, a leggyakrabban Zakk Wylde-ot hozták hírbe potenciális gitárosjelöltként, ám Vinnie halála óta a találgatások többnyire megszűntek. Viszont Anselmo csak ezt követően kezdte élőben is játszani korábbi csapata dalait szólóbandája, a The Illegals élén. Többek között Magyarországon is játszottak ilyen szettet a 2019-es Rockmaratonon. „Őszintén szólva abszolút nem voltak ilyen terveim Vince haláláig – mondta akkoriban az énekes. – Aztán miután meghalt, azt mondtam: hűha… Sokan megkerestek akkor, és azt mondták: Phil, ha valaha is akartál Pantera-dalokat nyomni, hát ez lenne a megfelelő időpont… Én pedig elkezdtem odafigyelni ezekre a hangokra, méghozzá először, korábban ugyanis nagyon hezitáltam, amikor hasonló ötleteket vetettek fel. De most úgy érzem, hogy… szóval szükséges ez a tisztelgés. Phil szerint mindez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy valamiféle lezárásnak tekinthető a jelenlegi kör. „Sokan kérdezik, hogy nehéz-e játszani ezeket a régi dalokat, hogy visszahozzák-e a régi emlékeket. És persze, megesik az ilyesmi, de éppen emiatt koncentrálok inkább a közönségre és a fiatalokra, akik megőrülnek ezekre a nótákra. Nem érzem úgy, hogy bármit is lezárnék, nincs szó ilyesmiről. De nagyon jó látni ezeket a fiatal arcokat, akik ennyire élvezik a Pantera-dalokat. Nagyszerű érzés.”

A Pantera 2001. augusztus 26-án, Jokohamában adta karrierje utolsó koncertjét. Phil és Rex a zenekar szétrobbanása után több ízben is zenéltek együtt, többek között a Downban, de különböző speciális alkalmakkor Pantera-dalok erejéig is, a nevet azonban eddig sosem bolygatták, noha egyikük sem zárt ki elméletben egy tribute-turnét a tesók emlékére. További információk remélhetőleg hamarosan.

 

Hozzászólások 

 
#15 malarena 2022-08-22 09:41
Reunion? Akkor Paul és Ringo lesz a következő, mint Beatles?
Idézet
 
 
#14 hillwheeler 2022-07-14 23:07
Én nagyon nagyon örülök ennek a hírnek! Ugyanakkor értem a kritikai nézőpontotok, és nem is szeretnék ezért bárkit megszólni. Magánügyetek, hogy hogyan ítélitek meg. Nyílván nem fogtok jegyet vásárolni erre a kultúrális eseményre.
Nem gondolom, hogy ez csak pénzről szólna részükről. Én nem tudnám ezt tenni a helyükben. Láttam a 2019-es rockmaratonos előadást és azt kell mondjam lehidaltam annyira geci jó volt! Mind a négyükből csak egy van, ezt senki nem vitatja. Dimebag hatása a Panterában és a rock történelmében mindenkinek tiszta kell hogy legyen! Ezért azt gondolom bármelyik zenész, akinek megadatik, hogy Pantera dalokat játszhat eredeti tagokkal az tudja, hogy mit vállal és bízom benne, hogy méltó módon tiszteleg majd az Abott család titánjai és a nagyérdemű hallgatóság előtt!
Tudom, van aki szerint rohadjon meg mindenki, aki "pénzt ad" Anselmonak. Ez legyen az ő problémájuk. Én csak egy rajongó vagyok, aki imádja a Panterát nem az erkölcsi ítélőszék!
Idézet
 
 
#13 NOLA 2022-07-14 21:31
Szerintem meg hadd jojjenek..., megnézzuk.
Mondjuk egy új Down lemez/turnénak sokkal jobban orulnék már.
Idézet
 
 
#12 nikfisz 2022-07-14 19:37
Hááát...nem is tudom. Egyrészt kicsit kegyelet sértőnek találom a dolgot.Vinnie ha élne,szóba se jöhetne,mégcsak ötlet szintjén sem...Másrészt meg az Ő életük és az Ő zenekaruk is volt.Ha ultra minőségi lesz a produkció,minős égi zenészekkel,akk or miért ne? "It's only rock n roll..."...Persze pénz szagú a story,de ugyis a nép dönt.
Idézet
 
 
#11 Yeeeees 2022-07-14 19:31
Kib.....tul szánalmas, hogy a két tesó halála után, elhárult minden akadály egy jó kis kasszacsengetés elől. Felháborító, hogy a tesók nélkül Panterának lehet nevezni bármilyen formációt. Miért nem Anselmo&friends vagy hasonló? Hánynom kell.
Idézet
 
 
#10 Zoli 2022-07-14 18:28
Ahogy lentebb írták a Death To All jó példa hogyan lehet továbbvinni egy zenei örökséget a legnagyobb tisztelettel és alázattal. Valahogy így kellett volna elnevezni a bandát, szimplán a Pantera nevet használni óriási tiszteletlenség ...sőt gyalázatos az elhunytakra nézve. Talán még nem lenne késő egy jobb nevet választani de még így is merész lépés ez. Meg hát ami működött a 90-es években nem biztos hogy ugyanúgy működik napjainkban...furcsa ez az egész
Idézet
 
 
#9 queensryche999 2022-07-14 18:18
Ezt máshol is leírtam már:

1. Ha valóban pontosan idéznek a cikkekben és ez tényleg "reunion" néven futna - márpedig a Billboard cikk így hivatkozik rá -, akkor ez egy kiszabott vicc. Egy "tribute tour" lenne erre a megfelelő elnevezés.

2: Szeretem és nagyra tartom Zakk-et, de némileg csalódnék, ha ő kerülne a gitáros posztra. Felesleges részletezni, aki látta-hallotta Panterát játszani, valószínűleg egyet ért. (Nem, ez nem azt jelenti, hogy "szarul játssza", de ha az a cél, hogy autentikus legyen a dolog, akkor ide nem ő a legjobb választás, hiába voltak országos cimborák, amit persze megértek.) Egyébként Vörös Attust már elkezdték kérlelni-kérdezgetni a kommentelők (nyilván angolul)... :)
Idézet
 
 
#8 KUF 2022-07-14 16:58
Kedvelem mind a kettő képen szereplő figurát.

De most mélységesen csalódtam, főleg Philben(Rexben nem annyira, mindig is Phil csicskája volt).

Szegény Vinnie, amíg élt, százszor elmondta, hogy nem lesz másik gitárossal Pantera turné, és pont.

Most, hogy már 4 éve halott szerencsétlen és nem tud tiltakozni, jön Anselmo úr, hogy mivel a rajongók szeretik a dalokat, akkor ő most majd Pantera néven turnéra indul.

HA, azt csinálta volna, mint az ex-Death zenészekből és a stílushoz közel álló cimbikből létrejövő Death To All kollaboráció, tehát annak mintájára hozott volna össze egy turnét....Akkor még hihető is lenne, hogy ez egy tisztelgés az Abbott-tesók, a közös lemezek és dalok iránt, valamint nem utolsó sorban a rajongók felé.

De, hogy Pantera néven menjen haknizni az, akinek nagyon nagy részt köszönhető a banda széthullása és közvetve a két fivér halála....ez egyszerűen gusztustalan, alávaló, pénzéhes lépés.

Ha ez ebben a formában megvalósul(tök mindegy ki a gitáros,és a dobos) ez az ex-drogos örökre leírta magát nálam.
Idézet
 
 
#7 Goodbye 2022-07-14 12:10
Amikor bejelentették Rex Gibson signature hangszerét, már tudtam, hogy készül valamire, de erre álmomban se gondoltam.
Idézet
 
 
#6 Sultz 2022-07-14 12:05
Én elhiszem, hogy Anselmo is már 54 és őszinténszólva tökmindegy milyen formációkkal játszott egyik sem közelítette meg a Panterát sem népszerűségében , sem minőségében - szerintem! De legalább élvezte. Látszólag.
Most X évvel a zenekar feloszlatása és Y évvel zenésztársai halála után úgy érzi ideje "tisztelegie" előttük ezzel. Ezt a kapitális f*szságot amúgy beveszi bárkinek is a gyomra? De komolyan.

És pontosan mi fog történni, 30 évvel a Far Beyond után megpróbálja majd ugyanazzal a vehemenciával a Strenght Beyond Strenght-et? Ami tőle hasonló erőfeszítés lenne, mint Halfordtól a Painkiller, csak utóbbinak néha azért ez összejön, Anselmonak már a reunion mögötti szándékot sem hiszem el, nem hogy megbírkózik egy Slaughtereddel.

A Queen reunion volt még hasonló, az is csak annak Queen aki nagyon el van keseredve...
Idézet
 
 
#5 latexbaba 2022-07-14 11:02
Van az a pénz... Szomorú.
Idézet
 
 
#4 Zsolti 2022-07-14 11:00
Azért ez az előzmények ismeretében kibaszottul szánalmas. :-/
Phil miatt oszlott fel a Pantera, onnantól a tesók kategorikusan és következetesen kizárták, mondvàn, hogy innentől Damageplan van, aztán Hellyeah van. Két tragédiàval később pedig Rex is asszisztál ehhez a "Panterához".
Nem értem. ENNYIRE azért ne kelljen már a pénz. :-/
Idézet
 
 
#3 Dead again 2022-07-14 10:30
Panetra.
Idézet
 
 
#2 Jézuska 2022-07-14 09:17
Ha náluk is vannak a jogok ehhez, kurvára nincs rendben, oltári nagy geciség. Az előzményeket ismerve, főleg, hogy közben szegény Vinnie is elment. Nagy hír lesz ez így az uborkaszezonban , de a kőkemény Pantera rajongók nem fogják ezt olyan kedvesen fogadn, mint amilyen kedvesen mi esetleg eldiskurálgatun k itt erről. Pedig épp mostanában kezdtem nagyon dicsérni Philt, hogy kezdi rendbe szedni magát, és hangja is kezd lenni újra.
Idézet
 
 
#1 Eugen 2022-07-14 08:55
A Terapan vagy Pan & Tera nevek jobbak lennének.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.