Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2022-re garantáltan kiadásra készen állnak majd az új King Diamond- és Mercyful Fate-albumok

Már javarészt elkészült az új King Diamond-lemez, és igen jól haladnak a Mercyful Fate visszatérő albumának munkálatai is. A megjelenés az első esetben mindenképpen 2022-re várható.

0820kd

Párhuzamosan készül a King Diamond és a Mercyful Fate új lemeze, az énekes pedig részletesen beszélt egy interjúban arról, pontosan hol is tartanak velük. „Ha a dalszerzést nézzük, mindkét lemezzel jól állunk – mondta Eddie Trunk műsorában King. – Andy LaRocque most épp másodjára fut végig a dalain, sok dolgot megigazít bennük. Hank Shermann ugyanezt csinálja, én pedig várom vissza ezeket a nótákat. A két King Diamond-lemez sztorija elkészült, hiszen a The Institute története két albumon át fut majd, ez teljesen kész. Nagyon sok ötletem van az énekdallamokra az elküldött dalokhoz. És persze én is írok saját számokat. A King Diamond-anyag legalább 60 százaléka tőlem származik zeneileg is, a szövegek pedig természetesen kizárólag az enyémek. Ami a Mercyful Fate-et illeti, tovább írom a nótákat a Don't Break The Oath csapásvonalán. Hank itt több zenét ír majd nálam, de én is kiveszem a részemet a munkából. Annak idején, a Don’t Break The Oathon tőlem jött a Gypsy, a The Oath és a Come To The Sabbath, a To One Far Away című kis darabot pedig Michael Dennerrel közösen jegyeztük. Szóval Hanknek lesz a lemezen hat dala, nekem meg mondjuk négy, de majd elválik a végén. Lehet, hogy túl sok számunk gyűlik majd össze…”

King szerint olyan nagyon sokat már nem is kell várni a lemezekre. „A King Diamond-lemez jövő évi megjelenés, ez tuti. A Mercyful Fate is készen áll majd jövőre a kiadásra, ez is száz százalék, de azzal várni kell, amíg a King Diamond lefutotta a köreit, ha érted, mire gondolok. Közben véglegesre csiszolunk mindent ott is.”

A Mercyful Fate legutoljára 1999-ben jelentetett meg friss dalokat a 9 című nagylemezen. King szólóbandája utoljára 2007-ben, a Give Me Your Soul... Please albumon adott ki új dalokat. A legutóbbi hivatalos kiadvány, a Songs For The Dead - Live tavaly januárban jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
#2 kamikaze 2021-07-01 17:40
Annak figyelembe vételével, hogy szeressük, meg minden, de nem túl jó ötlet ez a szinte párhuzamos megjelenés. Egy dupla King Diamond album után a fanatikusokon kívül ki lesz kíváncsi a Mercyful lemezére? Persze remélhetőleg sokan, de azért - ha és egyáltalán - nincs olyan nagy különbség a rajongótáborok között. A zene is eléggé hasonló, egyik-másik MF lemez (pl. Time) simán elmenne KD albumnak is. Mindkét banda fő védjegye az ének, az meg ugye gyakorlatilag tök ugyanabban a stílusban mozog. 2-3 év különbség kéne legalább a lemezei között, akkor jobban lehetne a később megjelenőnek is örülni.
Idézet
 
 
#1 Tulus 2021-07-01 14:33
22-t még meg is kell érni :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.