Shock!

november 29.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2011-ben biztosan nem kapunk új Rage Against The Machine-t

Habár folyamatosan terjengtek róla a pletykák, sőt, még maga Zack De La Rocha énekes is azt nyilatkozta egyszer, hogy idén elkészülhet a negyedik Rage Against The Machine, de Tom Morello egy friss nyilatkozatában lehűtötte a kedélyeket. Jó hír, hogy a gitáros nem az album gondolatát zárta ki, csak annak 2011-es megjelenését.

„Jelenleg nincsenek hasonló terveink", mondta Morello a The Pulse Of Radiónak. „A zenekar nem ír dalokat, nem stúdiózik. Remekül kijövünk egymással, és szeretnénk további Rage Against The Machine dolgokat csinálni a jövőben, de az idei menetrendben egy koncertet leszámítva semmi sem szerepel."

Ez a bizonyos koncert július 30-án kerül megrendezésre Los Angelesben, ahol a Rage Against The Machine az L.A. Rising Fesztivál főattrakciójaként játszik majd. A másik két húzónév a Muse és a Rise Against lesz, de természetesen további előadók felbukkanása is várható még. Morello emellett hamarosan kiad egy Union Town című EP-t, amelynek összes bevétele a The America Votes Labor Unity Fundot – egy munkavállalókat és szakszervezeteiket segítő alapot – gazdagítja majd. A lemezen nyolc vonatkozó témájú (!) szerzemény kap majd helyet, vagyis a gitáros politikai nézetei vélhetően az utóbbi években sem változtak túl sokat... Nyár vége felé Tom harmadik The Nightwatchman albuma is megjelenik majd World Wide Rebel Songs címmel.

„Mind idősebbek és érettebbek vagyunk, mint régen, így nem léteznek azok a problémák, amikkel 10-15 éve néztünk szembe", idézte tavaly decemberben a brit Metal Hammer online változata egy meg nem nevezett külföldi website Zack De La Rocha interjúját, amelyben a frontember azt mondta, a Rage Against The Machine 2011-ben új albumot jelentet meg. A 2007-ben újjáalakult csapat az elmúlt időszakban kizárólag turnézással foglalkozott, ezt megelőzően még egyszer sem nyilatkoztak pozitívan azt illetően, hogy esetleg új dalokon is dolgoznának a közeljövőben.

Minden idők legsikeresebb rap metal bandája összesen több mint 16 millió példányt értékesített három stúdióalbumból és egy feldolgozáslemezből, melyek közül kettő is felkerült az amerikai listák első helyére. Legendájuk az új anyag nélküli turnézás mellett is élénken él, amit ékesen bizonyít, hogy 2009 karácsonyán egy sima facebookos kampánynak köszönhetően a klasszikus első album Killing In The Name dala a brit kislemezlisták első helyére került. A csapat 2001-ben személyes konfliktusok miatt széledt szét, a hangszeres szekció, tehát Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszer és Brad Wilk dobos ezután az akkoriban szintén zenekar nélküli Soundgarden énekessel, Chris Cornell-lel játszottak az Audioslave-ben. Ez a formáció szintén három sikerlemezt készített.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.