Shock!

november 28.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

2001 óta először új albumot jelentethet meg a Blue Öyster Cult

Csaknem húsz év után új lemezzel jelentkezik a Blue Öyster Cult. Az amerikai rockszíntér egyik pionírja évek óta dolgozik a dalokon, jelenleg épp szerződésüket véglegesítik.

0410blueoystercult

2001-ben jelent meg a Blue Öyster Cult utolsó nagylemeze, a Curse Of The Hidden Mirror, de a jelek szerint most változik a helyzet: Eric Bloom énekes/gitáros egy interjúban megerősítette, hogy már tervezik a folytatást. „Azt még nem mondanám, hogy dolgozunk rajta, de hamarosan aláírjuk a szerződést", mondta a csapat egyik alapembere a MassLive-nak. „Az évek során írtuk a dalokat, de mindig sok tárgyalás szükséges egy lemezhez, mivel nemcsak az új produktumot, hanem a régi munkáinkat és érinti a dolog."

Az 1967 óta aktív Blue Öyster Cultot az első amerikai rockbandák között tartják számon, és ugyan a zenekar sosem számított sztárnak, azért számos elismert, sikeres albumot tettek le az asztalra. Legnagyobb slágerük, az 1976-os (Don't Fear) The Reaper számos filmben és válogatáson csendült fel, és olyanok dolgoztak fel tőlük dalokat, mint a Metallica vagy a HIM. A csapatban ráadásul ma is ott találjuk Bloom mellett az eredeti frontembert, Donald Roesert, azaz Buck Dharmát.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.