Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

1988-ba repülhetünk vissza az új Voivoddal?

Michel „Away" Langevin szerint a formálódó új Voivod album leginkább a klasszikus Dimension Hatröss album vonalát idézi, és ha minden a tervek szerint halad, jövő tavasszal meg is hallgathatjuk. Ez lesz a kanadai prog/space thrasherek első lemeze, amin Dan „Chewy" Mongrain gitározik majd.

„Volt olyan időszak, amikor nem voltunk benne biztosak, hogy lesz új Voivod album, de most végre van", magyarázta Away az Exclaim.ca-nak. „A Warriors Of Ice persze nem stúdiólemez, viszont így is nagyon büszkék vagyunk rá: jó kis patinás Voivod cucc... Igazi élő anyagunk soha nem készült Snake-kel és Blackyvel, szóval igazán felfrissít bennünket, hogy van egy lemez, amit majdnem az eredeti felállás készített. Ha élőben játszunk, mindig ott érezzük magunk körül Piggy szellemét. A koncertlemez célja elsősorban éppen az volt, hogy tisztelegjünk az emléke előtt. Mindig is itt lesz velünk."

Persze előbb-utóbb új stúdióalbum is készül majd, új dalokkal. „Négy dalunk készült el, öt másikon dolgozunk. Amolyan progresszív metalos cuccok ezek, leginkább a Dimension Hatröss korszakra emlékeztetnek. Reméljük, ősszel nekiállhatunk a felvételeknek, és 2012 tavaszán, még a világ vége előtt megjelenhet a lemez.

Away azt is elárulta, hogy a 2005-ben elhunyt gitárossal, Denis „Piggy" D'Amourral már nincs a banda tarsolyában felhasználható minőségű kiadatlan felvétel, de hamarosan megjelenik néhány régi Voivod album újrakiadása, és ezekre bónuszként felkerülhet majd némi eddig ismeretlen élő anyag a '80-as évekből.

A Voivod májusi budapesti koncertjéről itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#1 Ary 2011-06-28 10:26
A budapesti koncerten legutóbb játszott új szám nem is volt rossz. Kíváncsi leszek a többire is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.