Shock!

december 03.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

1974 és 2013 találkozik a legjobb Bay Area-i doomsterek második albumán

The Mouths Of Madness címmel jelenik meg április 26-án a San Francisco-i doomster Orchid második teljes nagylemeze, amelyet a zenekar súlyosabbnak és kerekebbnek ígér underground szinten nagyon jó visszhangokat kiváltó elődjénél, a 2011-es Capricornnál. Az egyik új dal már meg is hallgatható.

Tavaly év végén egy Heretic című ízelítő EP-vel jelentkezett a Bay Area talán legjobb doom/retro csapata, az Orchid, de most kiderültek a banda második teljes nagylemezének részletei is. A The Mouths Of Madness címet kapott album producere az a Richard Whittaker volt, aki többek között a legutóbbi Black Sabbath és Thin Lizzy újrakiadások áthúzásáért is felelt. „Hangzásilag ezen a lemezen 1974 és 2013 találkozik, és számomra egy teljesen új szintre juttatja el a Black Sabbath / Pentagram féle érzésvilágot”, mondja a produkcióról a szakember.

„Teljesen más gitárhangzással készítettük ezt a lemezt, mint a Capricornt”, mondja a zenéről Mark Thomas Baker gitáros. „Szerintem sokkal súlyosabban szól, és rengeteg időt fektettünk abba, hogy minden a lehető legjobb legyen rajta. Remélem, az emberek élvezni fogják, és hagyják, hogy leülepedjen bennük a zene. Ez az anyag mérföldekkel előzi az összes korábbi produkciónkat.”

A lemez borítóját Theo Mindell énekes készítette, aki az Orchid mellett elismert tetoválóművész. „Tényleg valami nagyon klasszikus és erős albumborítóban gondolkodtam, valami olyasmiben, mint gyermekkorom lemezeinél, amit a szoba másik feléből is azonnal megismertél”, mondja a frontember.

Az április végén esedékes teljes stúdióalbumot február 22-én egy Wizard Of War című bakelit EP vezeti fel, amelyen egy vadiúj szerzemény mellett a Demon’s Eyes című dal kerül fel, amelyet korábban csak egy underground Halloween válogatáson lehetett hallani. A Wizard Of War hivatalos szöveges videója alább megtekinthető.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.