Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

1927-es filmklasszikus inspirálta az új Sepultura lemez címét és szövegeit

The Mediator Between The Head And Hands Must Be The Heart címmel jelenik meg októberben a Sepultura új lemeze, amelyet Andreas Kisser már leplezetlenül a banda valaha készített legjobb teljesítményeként emleget. Azt ugyanakkor a gitáros is hangsúlyozza: noha a lemez legfőbb inspirációját Fritz Lang 1927-es filmklasszikusa, a Metropolis szolgáltatta, nem konceptalbumról van szó.

„A sztori egy sora inspirált, amely egyben a film fő üzenete is, és a dalszövegekben mi is azt mondjuk, hogy a fej és a kezek közötti közvetítőnek a szívnek kell lennie”, magyarázza a címet Andreas. „A filmben egy őrült milliárdos igazi személyiséggel akar felruházni egy robotot, mi pedig manapság éppen ennek ellenkezőjét éljük meg. Sokkal inkább robotként működünk, mint valaha: mindennek a net, a Google-szemüveg, a bőr alá ültetett chipek és a társadalom által elszenvedett globális rabszolgaság jelenti az okát. A szívünk az emberi tényező, amely miatt emberek vagyunk, nem pedig robotok, hiszen a szívünk a választás szabadságának ütemére dobban: magunknak kell átgondolnunk, hogyan teremtsünk egy igazi világot, nem pedig egy mátrixot. Mivel a film egy olyan novellán alapszik, amely a korai 1920-as években íródott, majdnem prófétikus.”

Kisser megismételte, hogy az anyag roppant brutális. „São Paulóban, a világ egyik legnagyobb metropoliszában élek, ahol több mint 20 millió ember él és dolgozik. Tudom, miként kell létezni a mindennapi káoszban, és a zenénk sokban erre az érzésre reflektál. Az album brutális, gyors és lényegretörő, csak semmi szarakodás. Úgy érzem, ez az eddigi legjobb Sepultura lemez. Egy élő, hamis stúdiótrükköktől mentes albumot készítettünk: közösen jammeltünk egy helyiségben, ahol olyan erősen pumpált az energia, hogy szinte meg lehet ragadni. Nem robotok vagyunk, hanem színtiszta, természetes energia, és ezért megéri küzdeni. Nem rabszolgák vagyunk, hiszen ver a szívem!”

A lemezen olyan dalok szerepelnek majd, mint a Grief, a The Age Of The Atheist, a Tsunami, a The Vatican és a Trauma Of War. A két bónusz a Death Scream Bloody Gore alapművéről származó Zombie Ritual feldolgozása, illetve egy szám utánjátszása a brazil Chico Science E Nacao Zumbitól. Az anyag egyik dalában Dave Lombardo is vendégszerepel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 Sárvári Gábor 2013-07-20 21:52
Ez az album kibaszott durván jó lesz! A Sepu nem hibázik! Csókos Rudi Bandi ért ahhoz hogy fasza lemezeket gyártson. Az utolsó három albumuk nálam hibátlan.
Idézet
 
 
+2 #3 Aladin 2013-07-20 20:13
Idézet - aztsetudodmiaze let:
jo buzi albumcimet adtak megsem lehet jegyezni, fucking fuck

Aranyos vagy...
Idézet
 
 
+3 #2 Mr.Bronson 2013-07-20 15:45
Na ez várós lesz,kíváncsivá tettek,a Nation óta nem igazán jöttek be az 'új' felállás albumai,remélem ez tényleg ilyen jó lesz! aztsetudodmiaze let:Attól hogy retardált vagy és nem tudsz megjegyezni egy sort,felvetődik a kérdés hogy ki is a búza?? :P
Idézet
 
 
-7 #1 aztsetudodmiazelet 2013-07-20 14:53
jo buzi albumcimet adtak megsem lehet jegyezni, fucking fuck
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.