Shock!

november 29.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

100-150 ezer embert várnak a Deep Purple ciprusi koncertjére

0420steveEurópa egyik válságövezetében koncertezik május 24-én a Deep Purple: Ian Gillanék Ciprus török kézben lévő részén, a Near East University nevű helyen lépnek majd fel. A koncert különleges biztonsági intézkedések közepette megy majd le.

Gyakorlatilag az utolsó előkészületek is megtörténtek a május 24-ei nicosiai Deep Purple koncerthez: Ian Gillanék számára egy speciális, 1250 négyzetméteres, 50 méter széles szabadtéri színpadot építettek, a helyi politikai erők pedig természetesen máris saját céljaikra akarják felhasználni a közel egymillió dolláros költségvetésű eseményt. Dervis Eroglu, a török ciprióták egyik vezetője például magas labdát dobott fel Nicos Anastasiades elnöknek, hogy a kölcsönös bizalomépítés jegyében együtt vegyenek részt a koncerten – választ azonban egyelőre még nem kapott. Cipruson az utóbbi években olyan sztárok mondták le előre lekötött fellépéseiket különböző politikai okokból, mint Jennifer Lopez, Rihanna vagy Justin Timberlake.

Fő a hatóságok feje a koncertre várható hatalmas tömeg miatt is, mert ugyan Cipruson nagyon régóta nem sült el egyetlen fegyver sem, a sziget két részét továbbra is elaknázott demarkációs zóna választja el egymástól, az ekkora méretű tömegesemények pedig mindig kockázatot rejtenek magukban. A „tömeg" ebben az esetben tényleg tömeget jelent: a Deep Purple fellépésére alaphangon minimum 100 ezer embert várnak, de maga a helyszín 150 ezer néző befogadására is alkalmas.

Ian Gillan énekes szerint persze semmi rendkívüliről nincs szó. „Rengeteg országban játszottunk már, köztük Izraelben, Libanonban, Oroszországban, Grúziában, Ukrajnában, Görögországban, Törökországban, Örményországban, az Egyesült Államokban, Venezuelában, Argentínában, otthon, az Egyesült Királyságban, Kínában, illetve Japánban – ezek mind olyan államok, amelyeknek konfliktusuk van valakivel, illetve olyan tradícióik és illemszabályaik, amelyek másoknak nem tetszenek. Én viszont mindegyiket imádom", mondja a frontember, aki egyúttal leszögezte: fellépésével a Deep Purple sem a török, sem a görög fél mellett nem foglal állást.

A Deep Purple februári budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.