Shock!

november 30.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Viola D' Amore: Index

A balassagyarmati Viola D' Amore zenekar történetét kb. fél óráig silabizáltam, míg a tömény 3 oldalas promószövegből rájöttem ki, mikor, hol, miért tette azt, amiből megszületett az Index. Nem aprózták el a srácok, 8 nóta szerepel az anyagon átlag több, mint 5 perces hosszúsággal, mely szerintem már túlmutat a demó minőségen.

A Viola előszeretettel alkalmazza dalaiban a billentyűs betéteket, talán ez a csapat erőssége is egyben. A dalok többnyire egységesek, bár hosszuknál fogva nem ritkán fárasztóak is. Pár helyen felbukkan némi Dream Theater-es ihlet, vagy az ősrégi magyar hard rock zenekarok hagyatéka is, de számottevő eseményre nem számíthatunk.

Az Indexről kiemelendő talán a zárásként szolgáló Út az ég felé, amely a legfurább és legvegyesebb összetételű dal. A kezdeti heavy metalt megszakítja egy lágyabb, atmoszférikusabb ízű szakasz, ami visszakanyarodik egy jó kis gitárcentrikus részbe, majd egy progresszív rockos zárásba.

Miközben végighallgattam a lemezt, egy gondolat jutott eszembe: talán túl sokat vállalt fel a zenekar, így többnyire átestek a ló túlsó oldalára. Kevesebb több lett volna, de beismerem még így is egy eredményes munka született, melynek folytatásában remélem azért követhető lesz a zenekar által kitűzött konkrét elképzelés és cél.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.