Shock!

január 18.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Le Panic: Mindenkert

A '96-ban alakult Le Panic negyedik demóját juttatta el magazinunknak egy kritika végett. Saját bevallásuk szerint többféle stílust kevernek, amivel teljes mértékben egyetértek. Amolyan alternatív hatású rockzenét tartalmaz szerintem a kazetta.

Demóhoz képest rengeteg dal került rá - 13 darab -, amit demó esetén egy kicsit soknak tartok, elég lenne egy 3-4 szám ilyenkor. Viszont a Le Panic-ot fülelve tény, hogy 3-4 dal kevés lett volna, mert roppant mód sokszínű zenét rejt a szalag ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a zenéről néhány nótán keresztül. Hogy milyenek a dalok? Van köztük grunge hatású, vagy líraibb szerzemény, melyek igazi érzelmekről árulkodnak.

Nem idegen tőlük a súlyosabb megszólalás sem, meglepő durvulatok is helyet kaptak a kazettán. Néhány rendkívül érdekes zenei ötletet is belecsempésztek a nótákba, mely különös hangultatot varázsolt a muzsikának. Az utolsó dal egy enyhén szólva tecnhósított remix... borzasztóan kilóg a többi közül és nem is igazán értem mi volt a zenekar célja ezzel. Általában tetszeni szoktak az ilyen kütyüs megmozdulások, na ez pont a kivétel, ez nem jött be...

Egyedül a hangzásba tudok belekötni, egy kristálytiszta, nem ennyire demós hangzású sound nagyon jót tenne az amúgy változatos daloknak. Érdemes odafigyelve hallgatni a Mindenkertet, és hagyni kell neki egy kevés időt, míg kiforrja magát, mert megéri!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.