Shock!

november 30.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Without Face: (Men) Without Face

Egy kis effektes gitárvarázslással indul a demó, majd indul az igazi mágia. Adva van egy gitáros, egy bőgős, egy dobos és két különböző nemű énekes. A zenét egyszerűen lehetetlen műfajilag besorolni bárhová, mert hol dallamos, hol durva, hol komplex, hol jazz-be hajló, és még sorolhatnám. Azt, hogy Márton Péter gitárosnak a kedvencei a death bandák közül kerülnek ki egyáltalán vagy csak nagyon kevéssé hallatszik ki. Nem csak a ritmusozása, hanem a szólói is élvezetesek, dallamosak, figyelemre méltóak. Sütő Péter dobolása dinamikus, változatos.

Az első nótában - Strong Shouting - akkora fülbemászó ének dallam van, hogy képtelen voltam kiverni a fejemből. (Nem mintha akartam volna...) A többi nótában is megvannak a remek dallamok, melyeket Szabó András és Balassi Anett közvetít hallójáratainkba. András néha agresszívebb előadással is megörvendeztet vagy csak szaval, pl. Foolish Life-ban - ami egyébként a kedvenc számom a demóról -, itt az éneklést meghagyja Anettnek, akinek jó hangja van, csak néha bátrabban is kiereszthetné a hangját, és ezzel véget is érnek a negatívumok.

Meglepő zenei váltásokat alkalmaztak a Some Tiny Steps-ben, úgy indul, mintha valami elborult jazz nóta lenne, amit a következő pillanatban zúzással cserélték fel, ebből pedig egy kedves dallam vezet ki, és ez így váltakozik végig, ráadásul egységes marad minden. Az utolsó nóta - Space - ismét effektes fikcsivel indít (olyan jó kis űrös hangulat lett úrrá rajtam), Peti eleresztette az ujjait, kellemesen gyors és mégis laza szerzeménnyel búcsúznak a várpalotai (!) srácok. Lehetne még elemezgetni minden dalt, de ezt inkább tényleg hallani kell!

Megkaptam külön a szövegeket magyarul, melyekben nem csalódtam, kiváló muzsikához kiváló szövegek is társultak ez esetben. Tudom, hogy nem lesz könnyű ilyen igényes zenével itthon bármit is elérni, mert nehezebb nekik megtalálni az értő füleket, mint ha valami divatosabbat játszanának, de én még hosszú zenéléssel eltöltött évet kívánok nekik, és kedves olvasók, zenehallgatók, ne hagyjuk elkallódni őket!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.