Shock!

december 11.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zymotic: Istenek könnyei

Profi promócsomaggal lepett meg a számomra eleddig ismeretlen Zymotic. Hozzáállásból jelesre vizsgáztak. A zene heavy metal alapú, a progresszivitás ösvényeire is merészkedő (néha Nemesises) keverék, sok ígéretes résszel, és sok kevésbé ígéretessel - nem elég gördülékenyek a témák, ha valaki ilyen összetettebb zenét játszik nagyon kell arra figyelni, hogy ne akadjanak a dalok.
megjelenés:
1999
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )
A legnagyobb gond azonban az énekes hangja, egyszerűen borzasztó, ahogy agyoncsapja a zenét. Az egy dolog, hogy hamiskás, de a dallamok is nagyon kezdetlegesek, ilyen zenéhez TILOS lenne ilyen témákat énekelni.

Az elfogadható énektémák viszont egy az egyben nyúlások az ide vonatkozó heavy metal zenekaroktól. Erre egy megoldás van: énektanár és rengeteg agyalás a saját világ kialakításán. Már ha szeretne a zenekar elérni valamit. Kár, mert amúgy a zene nem olyan rossz, érezni, hogy sok munkát fektettek bele, de még nagyon az út elején van a zenekar. Mint zenekar - ha értitek mire gondolok. Nem szabadna leragadni az egy-tucat-egyre-megy stílusnál! Szövegileg és tartalmilag viszont dicséret illeti a csapatot, az ókori Egyiptomba kalauzolnak, úgy, hogy a mai problémákra is rávilágítanak egyben. Egy kiugró debütáláshoz mindez viszont roppant kevés.

Kár volt nagylemezként kihozni ezt az anyagot, mert kénytelen vagyok én is úgy értékelni... Inkább egy összeszedettebb EP-t dolgoztak volna ki a srácok. Lehet, hogy a csapat szemében túl szigorú voltam, de remélem okulnak a hibákból és a következő anyag már levesz a lábamról.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.