Shock!

december 10.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Zyklon: World Ov Worms (kritika vol.2.)

zyklon_cHideg... ezt éreztem, amikor először hallottam a most már ex-Emperor gitáros Samoth (Zamoth) Zyklon zenekarának lemezét. De nem olyan zordság ez, mint az Immortalé, hanem ez bizony ridegség és közöny. Közönyös és kegyetlen zene egy közönyös és kegyetlen világról, amely jó úton halad a felé, hogy elpusztítsa magát. Egy borzalmas utópia egy, atomtámadás utáni vízió, egy teljesen beteg, torz és groteszk kép. Komolyan félelmetes.
megjelenés:
2001
kiadó:
Candlelight Records
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A gyönyörű benne mégis hogy olyan abszolút érzelmekre ható zenével és ön- és emberiséget korbácsoló szövegekkel teszik mindezt, hogy az elképesztő. Ezt hallani kell, lenyűgöző...

A zenei világ amúgy valahol a black és a futurisztikus - néhol indusztriális - hatású komplex thrash metal között van valahol félúton, de tipikusan Zamothra jellemző a riffelés, de súlyosabb zene, mint a művészibb Emperor estében. Furcsa hangulatok, témák, dallamok uralkodnak végig, olyasmik, amit legutóbb a Satyricon dohos, óvóhelyszagú Rebel Extravaganza-ján hallottam, de attól (hogy is mondjam?) utcaibb.

Nagyon jó az egész anyag koncepciója mind a külsőségekben, mind a belbecsben, igazán ráérzett mindenki a feladatára. De ami a legelképesztőbb, hogy a koncepciózus anyagon belül király számok sorjáznak (ezzel meg is cáfolnám az itt-ott hallott témahalmozásos vádat): a Hammer Revelation, Deduced to Overkill nyitópáros nyomasztó hangulatú pusztítása, az abszolút kiábrándult Storm Detonation húzós thrash riffelést és kegyetlen black kirohanásokat tartalmazó groteszk ordítása vagy a fenyegető Terrordrome.

A Transcendental Warban a többek között a zseniális 2. Arcturus lemezről ismerős Trickster G. is hallatja rá jellemző dallamait. Aki ezt a világot szavakba öntötte, az pedig Bard "Faust" Eithun aki az Emperor volt dobosa, aki jelenleg gyilkosságért rács mögött ül. Ő talán tényleg tudja milyen a férgek világa... Az elpusztított világ föld alatt élő emberi torzóinak kiáltásait pedig a Limbonic Art énekes Daemon üvölti képünkbe. Kegyetlen.

„Welcome To The Worm-World..."

 

Hozzászólások 

 
#1 DRAZSEN 2014-09-29 21:07
Zseniális album,imádom
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.