Shock!

április 20.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

X: Exile

Cseke Feri az utolsó pionírok egyike. Évek óta fáradhatatlanul ontja a demókat, majd 2007-ben elkészítette az első cd-jét is, ami igazából talán csak attól cd (album, hívd, ahogy akarod), hogy majd' egy órányi zenét hallhatunk rajta, hiszen még mindig totálisan házi körülmények között készült – de legalább itt már a dobok egy fokkal jobbak, mint a demókon.

megjelenés:
  2007
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Instrumentális zene, és nem a 3-4 perces dalokban hisz a szerző, hiszen 10, sőt, egy 14 perc fölé kúszó szerzemény is akad. A stílus prog-hard rock-metal-jazz-bármi, mégsem tűnik szedett-vedettnek a végeredmény, noha néhány dalra pár végső átfésülés még ráfért volna. Aki kedveli az eklektikusságot, bátran ismerkedjen meg az X-szel.

Teljesen bizarr módon a leghosszabb dal (The Quasar's Message) tetszik a legjobban az összes közül, talán mert ez az „űrös" hangulat mindig közel állt hozzám, mindenesetre itt hangulatban némelyest többet kapunk, annak ellenére, hogy a billentyűk néha bántón aránytalanok (hol sok, hol kevés). A hangzás nyilván nem csilivili, steril és műanyag a gitárokon kívül minden, de hát valamit valamiért, de ez ne riassza el az érdeklődőket, hallottam még mostanság is rosszabb stúdiós felvételeket a nyugati határon túlról.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.