Shock!

február 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vicious Rumors: Sadistic Symphony

Egyszerűen bámulatos, ahogy Geoff Thorpe gitáros, az amerikai power metal legenda egyetlen megmaradt alapítótagja képes volt talpra állni Carl Albert csodaénekes elvesztése után! A gyenge, színtelen Something Burning után '98-ban Brian O'Connerrel a mikrofonnál megcsinálta a kimondottan erős, a megszokott Vicious Rumors-ízek mellett a modern hatásoktól sem mentes Cyberchrist albumot.

megjelenés:
2001
kiadó:
Point Music / HMP
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

A Sadistic Symphony egy újabb nagy lépés a helyes úton, mert Geoff olyan énekest talált Morgan Thorn személyében, akinek stílusa még közelebb áll Carl Albertéhez. Fura módon a fickó nem sokkal ezután lelécelt és Brian tért vissza a helyére. A cd-n viszont még Morgan hallható és a Breakben egyből olyan verze- és főleg refréndallamot hoz, hogy aki azt nem veszi le azonnal, annak fölösleges is tovább hallgatnia a lemezt! Baszott karcos hangja van a gyereknek, produkálja is a velőtrázó üvöltéseket, ahogy kell, de gyönyörűen szárnyaló (néhol kifejezetten Dickinsonos) dallamokat szintén képes formálni. Másodikként érkezik a thrashesen éles tempóváltásokra épülő Sadistic Symphony, amelyben megbújik ugyan egy rövidebb pihis rész, de a nóta intenzitása még erősebben összeláncol a koronggal. A March Of The Damned vontatott, "erőltetett" menete után következik az album legfényesebb gyöngyszeme, a borzongató hangulatú Blacklight, amely balladaként indul, hogy szép fokozatosan kibontakozva igazi epikus művé terebélyesedjen. Morgan is itt énekel a legjobban, a hangjában feszülő érzelmek hangfalakat repesztenek! Kicsit kár is közvetlenül utána Geoff rekedt kántálásáért a Puritan Demonsban, mert így csak még monotonabbnak hat. Különben remek kis speed téma ez, tele jobbnál jobb gitárszólókkal.

A hátralevő dalok közé beékelődik még egy rendesen elszállt félakusztikus lassú, a Cerebral Sea, ettől eltekintve a zúzásé marad a főszerep. Nos, bármi lesz is a Vicious Rumors sorsa ezután, erre a lemezre megérte várni. Azért bízom benne, hogy a kellő rajongói támogatás felszínen tudja tartani Thorpe-ékat, akik ezzel az anyaggal már megtették a tőlük telhető legjobbat.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 GTJV82 2018-04-11 12:52
A Warball mellett a legjobb VC album a '94 utáni érából, viszont itt sajnos a hangzás nagyon demo szintű lett, ez megérne egy komolyabb remaster-t.
Pedig a zene 10/10.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.