Shock!

március 31.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

V/A: Vol.10 Fanzine: Generation Next?

Hosszú szünet után jelent meg újra a Vol. 10 fanzine, immáron a 15. számmal, újra cd melléklettel. A cd-n 17 dal található, nem elemezném ki mindet, mivel egyik felét a vonatkozó kritikákban meg lehet találni nálunk (pl. Varso, Polly Is Dead, Phaidon, The Dethroners), a másik fele pedig számomra túl elvont és nem túl zenei.

megjelenés:
2004
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A maradékból szemezgetnék, pl. a második dal 2003-as Neck Sprain demófelvétel, a szokásos intenzív henger, Bánfalvi Sanyi atombiztos dobcsapásaival. A Necropsia cd-je nem járt még nálunk, így az is újdonság volt számomra, a szokásos kaotikus stílus még mindig a zenekar jellemzője. A Velvet Stab ígéretes csapat, a VL45 viszont még közepes. A Narco Polo eklektikus világzene, érdekes, a Korai Öröm szintén, bár ez sem egészen az én világom. A Brains nagyon nem hozzám szól, a Sajt pedig teljesen átalakult az általam ismert demójukhoz képest, a metalhoz közük nincs, annál inkább Másfél. amit csinálnak, bár a Sajtok kevésbé populárisak még, ráadásul náluk van ének is. Nem rossz zene, megérdemelnének egy kristálytiszta hangzást. A Persona Non Grata, a Very Bad Things, az Insipid megint csak nem hozzám szól, a Peet nevű formáció pedig valamiféle elektro-ambient zene (bár korántsem biztos, ebben a stílusban nem vagyok otthon, inkább hallgatom néha az ilyesmit, mint kritizálom), erre mondanátok azt, hogy messzire elkerülöm az ilyesmit, pedig sokkal inkább bejött, mint az előző három szám. Nekik is jobb hangzást adnék szívem szerint, üdítő, kellemes hallgatnivaló, a sok metalzsezsegés után sokszor jólesik egy kis kikapcsolódás, ami akár lehetne a Peet is.

A záró Pozvakowski az, amit én nem neveznék zenének semmiképpen... Inkább zaj, de ezt még a zenekar is aláírja.
Van ám rejtett track is a cd-n, egy meglepetés, de nem lövöm le a poént, vegyétek meg az újságot, és megtudjátok, mi az!

Összességében elég furcsa válogatás ez, nem szól kifejezetten egy-kétféle zenehallgató réteghez, az egyik fele utálni fogja a másik felét, szóval ki tudja mennyire egészséges ez a szélsőséges hozzáállás. De legalább szélesíti a látókört, az biztos.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.