Shock!

szeptember 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Uzipov: Szőrén a borzot

uzipov2_cVáratlanul, a meglepetés erejével támadt rám Walkó Gergő gitáros levele, miszerint az Uzipov elkészült egy négyszámos EP-vel, úgyhogy nem lehetne-e, hogy írjunk akkor róla néhány szép és jó szót (vagy éppen csúnyát és rosszat). Meglepődésem annak szólt, hogy – ismerve a srácok eddigi tempóját – simán azt hittem: az év eleji Bazaltkockák után elég lesz kábé három év múlva ránézni a honlapjukra, hogy van-e már egy-két új szám ottan. Oké, később hamar leesett a tantusz, hogy ezek sajna nem új 'pov szerzemények, hanem négy feldolgozásról beszélünk, ettől függetlenül azért a szám a füleim irányában, mivel a színvonal ugyanolyan magas, mint anno a kockás lemeznél volt. És ez nagyon rendjén van így, mivel az Uzipov tényleg olyasmit csinál, amit idehaza mások nemigen. Olyan zajrockot, ami egyszerre szertelen és slágeres, fésületlen és professzionális, sima és fordított. És mindenekelőtt nagyon szerethető.

megjelenés:
2014
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 7 Szavazat )

A négy tételből kettő Soerii & Poolek, kettő pedig (figyelem-fegyelem!) Kispál és a Borz-dal átdolgozása, és itt a hangsúly borzasztóan meg van nyomva az átdolgozás szón. Mert ha nem ismerném a Barlangba dobolokot meg a Csiga eredetijét, akkor ezekről bizony meg nem mondanám, hogy Kistál nóták. (Gondolom, a szőris tételeknél is hasonló a szitu, csak azokat nem ismerem korábbról.) A dalok a totális zajosításon túl még azzal is meg lettek bolondítva, hogy három vendégénekes is elnyerte azt a megtiszteltetést, hogy danolhat az EP-n, ők pedig természetesen hanyatt-homlok rohantak eleget tenni a felkérésre. A Balatonban a Heaven Street 7-es Szűcs Krisztián, a Barlangba dobolós nótában az Óriás termetű Egyedi Péter, míg a záró Elton Johnban (igen, ez maga a cím) Papp Szabolcs Supernem villantja meg Pavarottit szégyenbe taszajtó hangterjedelmét.

A csapat állítása szerint mind a négy nóta „felkérésre" készült még tavaly, amit azért nem úgy kell elképzelni, hogy a TEK erre kiképzett munkatársai fejükhöz fegyvert szorítva kényszerítette az Uzipov tagságát a felvételre, sokkal inkább úgy, hogy kettő a tavalyi Soerii & Poolek-szülinapra, a másik kettő pedig a szintén 2013-ban, Fishing On Orfűn megrendezett Kispál-nap keretein belül hangzott el. Aztán Hosszú Gáborék addig-addig farigcsálták a dalokat, hogy szépen beléjük zúgtak. Fel is vették hát őket, adtak neki egy tökéletes címet, egy csudálatosan szép borítót, füleket gyönyörködtető hangzást (Schram Dávid már megint nagyot alkotott!), és kész is lett a Szőrén a borzot. Nincs is itt más elmondanivaló, csak az, hogy ha a Balatonból nem lesz még gyorsan-gyorsan nyár slágere, akkor ebben az országban valami nagyon el van baszarintva. Ja, igen, az anyag ingyen letölthető, mint minden a világon – ahogy ők maguk is írták vala. Rajta hát!

 

Hozzászólások 

 
+12 #3 Sárvári Gábor 2014-08-25 18:10
Ezeket a hozzászólásokat a stáb nem tudja törölni?!?
Ezt komolyan írom, én érzem magam miatta kínosan!
Most erre mi szükség volt? Meg arra is mi szükség van hogy ez tovább itt éktelenkedjen.
Embertársaim nevében bocsánatot kérek.
Idézet
 
 
-21 #2 faszmalac 2014-08-25 14:59
"Óriás termetű Egyedi Péter"

Milyen vicces kedvében van a kis buzi.
Idézet
 
 
+10 #1 Kobold 2014-08-22 14:36
Érdekességként: a Bazaltkockák több dala (talán mind?) elég régi termés. Szóval időből telt új dolgokra.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.