Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Unholy Ghost: Torrential Reign

Hahh, akár vakon ráböktem volna a térképen Tampára, ahogy meghallgattam az Unholy Ghost bemutatkozó lemezét. A Diabolic romjain alakult csapathoz - 2003-ban egyébként, szóval nem szórakoztak sokat - egy Pessimistic tag csapódott, s lőn Unholy Ghost.

megjelenés:
2004
kiadó:
Century Media / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Alapvetően szerettek volna valami jó arconcsapós black/death keverék zenét csinálni, s megtették. Mikor épp kezdem utálni, hogy hetente jön x számú death lemez, amiről illenék szóvirágokat írni, és persze ez egy idő után lehetetlen, szóval akkor néha jön egy-egy olyan csapat, ami leterít a dinamizmusával. Pl. most is ez történt. Pedig nulla újdonságot vonultatnak fel, és mégis. Talán az idétlen, Kerry King-féle gitárszólók miatt? Vagy mert olykor az ősrégi Sepultura sejlett fel nyomokban? Vagy netán az Entombed mormogósságának felfedezése miatt? Ki tudja...

Gyorsak, mint a fene, mindemellett húzósak is sokszor. Az a fajta egyveleg, amit jólesik hallgatni, persze megfelelő hangerőn egy napos, lustálkodós délutánon. Olykor meglepő dallamokat játszanak a gitárokon, nem csak kerrikinges vinnyogást tudnak ám. Azt nem értem, hogy a hatodik dalban miért pont a jó kis gitárszólóknál keverik le az egészet, ráadásul jó hülyén. Nagyon egyben van az egész, érezni rajta a sok munkát és nem kevés feelinget. Szóval ilyen lemezek után mindig visszatér a kedvem a death metalhoz. A műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánlott. Koncerten is finomak lehetnek. A dobos fiatalember ízesen bír játszani, ezt már csak úgy mondom így a végén. A honlapjukon viszont folyton dörög az ég, vigyázzatok a hangerővel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.