Shock!

május 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Under Eden: The Savage Circle

Az Under Eden amerikai csapat, ennek ellenére egy görög kiadónál talált otthonra. A zene az amerikai thrash és a svéd black/thrash keveréke, semmi meglepetés, csupa klisé. A dalok megjegyezhetetlenek, egy rakás riff egymás mellett, ötlet, egyéniség, bármi pici szikra hiányzik a dalokból.

megjelenés:
2005
kiadó:
Black Lotus / HMP
pontszám:
2 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Ugyan a dobos srác néha igyekszik színesíteni játékával a dalokat, de ezen kívül sok érdekeset nem találunk az Under Eden lemezében. Mikor ellágyul a zene, és azt hiszed, jön az énekdallam, ott csupán mondóka-szerűen elmondott szövegelést kapsz, jáj. A vokalista, Eric Thon néha megpróbál Chuck Billy-sen mélyen bömbölni, ám ez kevéssé sikerül neki, hiszen mély hangoknak híján van szegény. Mikor nem bírja a mélyeket, átcsap sima beszédhangba - amatőr! Ritkán még dallam-szerű hangokat is képes kibocsájtani a torkán - még két pont levonás jár érte.

A sound közepes demóhangzás - nagyon-nagyon tompa gitárokkal és dobokkal, aránytalanul, erőtlenül, nem is folytatom, el tudjátok képzelni úgy érzem. A hazai demók nagy része sokkal jobban szól ennél a cd-nél. Komolyan olyan érzésem volt, mintha valami kisszobában vették volna fel, néhány házi mikrofonnal az egészet. Lábdob helyett meg kispárnákat püföltek volna. A zenében is a demós zenekarok gyermekbetegségei köszönnek vissza - kiforratlan stílus, pontatlan hangszeresek, unalmas, milliószor hallott riffek, bugyuta hörgés, illetve ormótlanul hamis danolás.

A tagok ránézésre nagyon fiatalnak tűnnek - tán némelyikük még tizenéves - így bizonyára előbb-utóbb megtanulnak zenélni is, addig is felejtsük el ezt a bemutatkozást, amit pár év múlva ők is szégyenkezve dugdosnak majd az ismerősök elől. Addig is gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni és nem lemezeket kiadni. Én speciel a harmadik szám végén úgy éreztem, mintha egy órája ezt hallgatnám, sírva könyörögtem, hogy minél előbb legyen vége. Demónak is gyatra ez még, nemhogy debütáló albumnak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.