Shock!

július 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Thy Majestie: Echoes Of War

E talján hatosfogat a trappos-virgás, epikus-hömpölyös metalt képviseli, munkájukkal első ízben a Hastings 1066 című albumuk kapcsán találkoztam. Akárhogy forgatom és szagolgatom ezt a négy nótát tartalmazó korongot, nem tudok rájönni, mi értelme volt szétküldözgetniük.

megjelenés:
2003
kiadó:
Scarlet / Musicworld 2000
pontszám:
6,5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A négy szerzemény közül kettő a Hastings 1066-ról, kettő pedig a The Lasting Power nevű kiadványukról lett leszedve. Igaz, hogy nagyrészt japán, illetve brazil kiadású anyagokról van szó, így bizonyára a dolog egyfajta különlegességnek, ritkaságnak számít a csapat életében...

Annak idején részletekbe menően taglaltam a Hastings 1066 érdemeit, így akit érdekel az ügy, utánanézhet bátran. Hatalmas kórusok áradoznak, agyas melódiák spékelik a hallójáratokat. Az Echoes of War dal mintha soknyi apró, röpke tételből, ötletből és stílusból lett volna összegyúrva. A könnyebben emészthető In God we Trust már a japán verzió egyik ékessége; élénk tempójú, kellemes dallammal és míves vokálokkal rendelkező darab. (Akinek netán ismerősnek tűnik a cím, gondoljon vissza sok-sok évvel ezelőtti önmagára, amint épp egy Stryper albumot hallgat otthon kisebb-nagyobb odaadással...) A Hywelbane című gitárnyűvős eposz igazán megejtő – kár, hogy alig egy percig tart. (Ez az a pont, ahol már valóban kétségbe vonom ennek a CD-nek a létjogosultságát...) Eme izzasztóan hosszú albumot a Facing the Beast című szerzemény zárja, szintén könnyedebb, fülbarátabb hangvételben.

Nos, továbbra sem világos, mivégre jelent meg ez a tizenhat percnyi cucc, de ha már megkaptam, kötelességem volt beszámolni a tartalmáról.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.