Shock!

december 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Thunderstone: The Burning

Ez az anyag nem rossz, hisz nincs különösebb gyengéje. Hallhatunk dinamikus gitárokat, király melódiák egész halmait, csembalósan csengedező billentyűket, s mindehhez erőteljes, karcos énekhang társul. Kell-e egyéb az egyszeri rajongónak? Persze a Thunderstone sem váltja meg a világot - de jobbítja ezzel a profi, kellemes albummal, és ez szerintem már okot adhat az elégedettségre.

megjelenés:
2004
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Akadnak kapkodósan teperő, virgázósan speed darabok, afféle Strato-Sonata Arctica beütéssel, mint a Break the Emotions, a Side by Side vagy a zárótételként felnyomott Evil Within. A nyugisabb, váliummal kezelt példányok (pl. Mirror Never Lies, Forth into the Black) szerencsére némi szusszanáshoz juttatják a hallgatót. A vérbő sodrású Tin Star Man szövegében többször elhangzó "electric eye" valahonnét ismerős ugyan, de annyi baj legyen. Hol van az megírva, hogy csak egyetlen embernek (bocs, istennek!) lehet efféle mechanikusan génkezelt testrésze?...

Van ám ballada is! Ki gondolná?... A Sea of Sorrow ráadásul egy zongorakísérettel, szimfonikus zengedezéssel, gitárszólóval megtámogatott, igazán érzelmes, remekül felénekelt szerzemény. Ritka jól eltalált érzelmeskedés. Elhagyott szerelmeseknek minima egy zacsi orrkendő ajánlott mellé. Az ének különösképp topon van náluk. Sokat érően ráspolyos, gyémántreszelékes hangszálak. Kifogástalan sound, a gitárok épp kellő mértékben zordonmorcak.

Egységes, minőségi darab. Nincs rajta túl sok extra (rendezői kommentár, kimaradt jelenet, alternatív befejezés, stb.), ami viszont rajta van, az tökéletes, céltudatos, profi.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.