Shock!

február 26.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The No-Mads: Deranged

Ma úgy látszik, a brutális zenéknek adtam teret, vég nélkül árad a „zakatoló" riffáradat és a „géppuskaszerű kétlábdobolás" a hangfalakból, sejthető tehát, hogy a The No-Mads sem a finomkodásról híres. A csapat lengyel, és érezhetően ők akarnak lenni a helyi Arch Enemy (bár ez a zene inkább thrashes), melyhez be is szereztek egy hölgyet frontasszonynak, aki inkább ordít, mint hörög.

megjelenés:
2006
kiadó:
Metal Mind
pontszám:
2 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Mondjuk mindegy, számomra egykaptafa, röhejesnek tartom, ha egy nő férfiként akar ordibálni. Jelen zenekar hölgyménye olykor aprókat sikkant – ezzel árulja el nemét, egyébként amúgy, ha nem látnám a képeket, simán gondolhattam volna srácnak.

A zene amolyan középkategóriás thrashes zúzda, relatíve sok szólóval, bár az Amott-testvérektől még meglehetősen messze vannak, itt hiányoznak a Dalok és a megjegyezhetőség, na meg a Stílus. A dobos a közepes alatt helyezkedő zenét még laposabbá teszi: fantáziátlan és lélektelen játéka egy idő után idegesítővé teszi a nótákat – persze már akit eleve nem idegesít a hölgy egyhangú ordítozása. A lemez mélypontja a The Caprice című dal, ahol egy férfiú próbál Figaróként dalolni. Kínos, kínos... Utána a zene átvált operametalba. Jaj. Azt hiszem itt értem el tűrőképességem határára. Ráadásul itt világlik ki, hogy a gitárosok pontatlanok és nem túl nagy ászok, a nagy zúzásban, a kásában nem annyira feltűnő mindez.

A borító röhejes, nemkülönben a szövegek (két német nyelvű borzalommal – ezt minek?...), a hangzás közepesen gyenge, összességében felejthető lemez, nem baj, ha csak a helyi közönségnek zajonganak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.