Shock!

február 26.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The GaGa's: Tonight The Midway Shines

Nagyon megrettentem a zenekarnév láttán, lelki szemeim előtt ugyanis a legszörnyűségesebb oldalranyalt hülyegyerekfrizurás indie banda képe jelent meg, de végül pozitív csalódás ért: a borzalmas elnevezés ugyanis egy teljesen korrekt modern rock'n'roll csapatot takar.

megjelenés:
2005
kiadó:
Mayan / HMP
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A pofátlanul fiatal társaság egyébként Angliából érkezett, az alapember Tommy Gleeson énekes/basszusgitárost és Rob Willis gitárost a Brazíliából elszármazott J Thomopoulos dobos és a japán Toshi Ogawa gitáros segítik. Összeverődésükben a Wildhearts mester Gingernek is volt valami homályos szerepe.

Maga a zene messze nem olyan pörgős, mint a Wildhearts volt a fénykorában, de azért valami távoli rokonság mégis érezhető, hiszen hallhatóan itt is punk'n'rollos alapokra helyezték a felépítményt. A Ga Ga's ugyanakkor nemcsak jóval polírozottabb, de kicsit alternatívabban, ködösebben is adja elő magát ennél. Érezhetően a '90-es években felnőtt arcokról van itt szó, de egy cseppet sem csinálják rosszul. Nem vagyok az előző évtized rádiós rock/pop zenéinek nagy barátja, de a Ga Ga's pont olyan arányérzékkel nyúlt az összetevőkhöz, hogy szívesen elhallgatom őket, még ha nem is klasszikus a Tonight The Midway Shines.

Az abszolút vállalható rock'n'roll slágerek (Sex, Replica) mellett gyakoriak a merengősebb pillanatok is; a Crash & Burnt például akár a Goo Goo Dolls is írhatta volna, de érzésvilágát tekintve ide sorolható a Pressure vagy az Air is. És láss csodát, ezek mind működőképesek. Tommy Gleeson torkának határozottan jót tett a nedves brit levegő, kicsit fátyolos, kicsit Tommy Lee-t idéző hanggal áldotta meg a sors, és hallhatóan van némi fogalma arról, hogyan kell jó nótákat összekovácsolni. Ugyan az áttöréshez szükséges kiugró slágert még nem vélem felfedezni itt, de a színvonal egységesen magas lett.

Aki bírja a kicsit kesernyés, szomorkás, de azért korántsem töketlen modernkori rádiós rockzenét, nyugodtan próbálkozzon a The Ga Ga's bemutatkozó albumával, nem fogja elcsapni vele a gyomrát. Ha legközelebbre sikerül összepofozniuk egy amolyan igazi sikerdalt, még akár nagyobb durranás is lehet ebből az egészből.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.