Shock!

szeptember 22.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Terror: One With The Underdogs

Régivágású hardcore-t játszik az amerikai Terror, mondjuk a nevük nem túl fantáziadús, de a zenéjük nem vészes, bár simán elfértek volna a nyolcvanas években is. Gyors, kapkodós, néha középtempós, csordavokálos zenéjükről az Agnostic Front és a Cro-Mags jutott eszembe, hasonló vonalon mozognak ők is (legalábbis az ismertebb nevek közül őket mondanám, undergroundabb zenekarokat nem nagyon hallgatok ebből a stílusból).

megjelenés:
2004
kiadó:
Trustkill / Roadrunner / Record Express
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A Terror is kellően dühös, intenzív, abszolút rendben lévő dalokat bírnak írni a saját stílusukban, de akár azt is mondhatnám, hogy kiszámítható, tipikus dalszerkezetekkel bír a zenekar. A hangzás nem a mostanában a metalcore-ban divatos atomhangzás, annál nyersebb, szárazabb, mondhatni régimódibb, de pont ez fekszik nekik. A vokál is furcsán szól a modernebb soundhoz szokott füleknek, Scott Vogel mintha itt a szobában ordítana az ember fülébe. A metalos réteget is simán megfoghatják zenéjükkel, azért rendesen riffelős a zene, például a hatos dalban (Spit My Rage) remek headbangelős témát biggyesztettek a végére.

Ha jól tudom, a lemezen vendégszerepel Jamey Jasta (van manapság olyan hc vagy metalcore lemez, ahol nem bukkan fel a neve?), sajnos arról nincs infóm, hogy melyik dalban. Rajta kívül még olyan nevek üvöltenek pár sort, mint Freddy Cricien a Madballból és Lord Ezac valahol a cd-n, sajnos minden kritika mást ír, hülyeséget meg nem óhajtok írni, hogy hol teszik mindezt. Bő fél órás a cd, ennyi agresszióból bőven elég ennyi, rendesen lereszeli az ember fejét ennyi idő alatt is. Azért inkább hardcore arcoknak ajánlott.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.