Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Svbway To Sally: Engelskrieger

Ölég nagy bajban vagyok, ugyanis a STS egy veterán csapat, ám én még egyetlen albumukat sem hallottam ezt megelőzően, így nincs rálátásom a múltjukra, korábbi munkáikra. Így pedig elég nehéz, lássuk be. Hét Potzdamban székelő fickó hetedik albumáról van szó.

megjelenés:
2003
kiadó:
  Metal Blade / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Nyilvánvalóan teuton bandával állunk szemben, ez kb. 2 másodperc alatt kiderül minden mellékes info nélkül is, a katonás gitár attak, illetve a kíséretül mellé szegődő elektronika efelől kétséget sem hagy. Ha pedig mégis, akkor itt van az ECHTE germán szöveg, amelyet régen oly messzire elkerültem, hogy fél lábbal inkább leléptem a planétáról, csak ne kelljen hallanom (de aztán jött a Lacrimosa, illetve a Rammstein...) A nóták közt vannak egészen hallgatóbarát (ha nem egyenesen médiabarát...) darabok, mint a himnikusan masírozó Falscher Heiland.

Konok ridegségük, billentyűs megoldásaik, lecsupaszított hangzásuk helyenként erősen Rammstein-ízű (pl. Unsterblich). Az Abendlied hangulatában is, szövegében is eszembe juttatja a másik banda Spieluhr tételét. Néha kifejezetten zavar, hogy értem, miről hablatyolnak: Mein Blut zu sehen ist wunderschön... Kár, hogy a STS-re jellemző középkori hangszerek, dudák megszólaltatása teljesen háttérbe szorult, mert az szolgáltatott volna némi különleges csemegét a hallgatás során. Még a hegedűt is sikerült szinte kiirtani az albumról.

Számomra ugyan nem annyira erőteljesek és meggyőzőek, mint a piromán Till Lindemann és bandája, de aki csípi a német szigort és rigort, annak bizonyára jól szolgál a Subway to Sally. Én inkább maradok a magam kedvenceinél és számolom a perceket a Muttert követő album megjelenéséig...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.