Shock!

február 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Suicidal Tendencies: Get Your Fight On!

suicidaltendencies_cAhhoz képest, hogy a tavalyelőtti World Gone Madet még potenciális búcsúlemezként harangozta be a Suicidal Tendencies, eléggé lendületbe jöttek a veterán kaliforniai crossover-hősök, hiszen jelen EP után elvileg máris érkezik tőlük egy új album a nyáron. A Get Your Fight On! addig is amolyan időkitöltőnek passzol be leginkább, főleg, hogy a legutóbbi album aránylag egységes irányából kicsit ki is lógtak volna ezek a dalok.

A Suicidal Tendencies persze sosem számított egydimenziós csapatnak, ez a minialbum pedig szépen meg is mutatja, miért nem. Igaz, a nyitó Nothing To Lose egy akár hagyományosnak is tekinthető, izgágán zúzó hardcore/thrash/punk-átmenet a csapat fő csapásvonalán, Mike Muir idegesen kiabáló hangjával, miközben a bandában rendesen megmelegedett Dave Lombardo gőzerővel hajtja maga előtt a gépezetet. A folytatás azonban némileg eltávolodik ettől az iránytól. A Get United! basszusközpontú, pattogós funk/hip-hop/rock/punk-egyvelege például simán a csapat legkísérletezősebb korszakára üt a '90-es évek elejéről, meg persze óhatatlanul felrémlik az ember lelki szemei előtt az Infectious Grooves agyahagyott, mégis elképesztően zenei kotyvaléka is.

megjelenés:
2018
kiadó:
Suicidal Records
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 18 Szavazat )

Az ¡authority!, ha lehet, még ennél is betegebb, hiszen itt még latinos gitárfutamok is színesítik a funkolós-rappelős-magyarázós alapokat, hogy aztán Mike egy nagyon tipikus, hamisan dallamos refrénnel tegye fel a koronát a műre. Ezekhez képest az Ain't Mess'n Around pont hagyományosan rockos szabásával, visszafogottságával okoz meglepetést – ha lehet, az ilyesmi még szokatlanabb a bandától, mint az előző két darab, de még ez is működik, főleg, hogy a végére nagyon szépen kibontják. Az S.E.D. viszont ismét konvencionálisabb tétel, nem a legjobbjuk, de simán elmegy, mint ahogyan az Iggy Pop-féle I Got A Rightból is megbízható ST-indulót faragtak. Az EP második felében pedig a World Gone Mad egyik legjobb nótájának, a Get Your Fight On!-nak futottak neki három különböző olvasatban – ezek közül nálam egyértelműen az aranykezű Dean Pleasants által briliánsan végigszólózott Get Your Shred On! a befutó, ez a faszi tényleg igazi kincs. De érdekes a basszuscentrikus és az akusztikus-dobolós verzió is.

Az itt szereplő szerzemények ezért vagy azért, de valóban nem üvöltenek soralbumos jelenlétért, viszont kár lett volna értük, ha a fiókban maradnak. Szóval tényleg soron kívüli ajándék a fanoknak ez a minialbum.

 

Hozzászólások 

 
#2 Levi 2018-09-12 21:05
A get united pedig már egy ezer éves infectious koncertvideon már van tubeon.
Idézet
 
 
-1 #1 norbert hellacopter 2018-03-16 09:48
(A Nothing to Lose és az Ain't Mess'n Around amúgy a '95-ös Cyco Miko lemezen, a Lost My Brain-en voltak rajta, azoknak a feldolgozása)
https://www.youtube.com/watch?v=drbwM7q5kZY

https://www.youtube.com/watch?v=vnZ_sl3Vkbg
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.