Shock!

április 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Sodom: M-16

A Sodom a nagy túlélők egyike. Mondjuk az igaz, hogy az eddigi húsz évet felölelő pályafutásuk nem volt egyenletes, sikerek és mélypontok egyaránt előfordultak a zenekar életében. Persze ez teljesen törvényszerű, ha egy csapat a thrash metal mellett tört lándzsát. Ráadásul militarista szellemű szövegekkel és külsőségekkel.

megjelenés:
2001
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 10 Szavazat )

Mille Petrozza nagyon lelkesen mesélt az új Sodom dalokról. És ha egy másik nagy thrash császár ilyen szinten ajnározza pályatársát, akkor abban csak lehet valami... Az M-16-nak története van. Sodomék idén májusban elutaztak Thaiföldre és Dél-Vietnamba, hogy saját tapasztalatokat gyűjtsenek az egykori háború borzalmairól. A rémségeket szövegekbe öntötték, ilyen dalcímekkel ajándékozták meg a dalokat: Napalm In The Morning, Cannon Fodder, Minejumper és társai. Nem túl vidámak a szövegek, mindehhez a gitárokat is lehangolták, hogy még komorabb thrash riffekkel tudjanak bombázni.

A nyitó dal lendületessége azonnal megtetszett, kár, hogy a kezdete a Sepultura Sepulnation egyik főriffje... A többi nótával nincs gond, szokásos Sodom-stílusban nyomják, aki ismeri a zenekart, az tudja, hogy egyikük sem egy zenei agytröszt, viszont a fogós, magával ragadó témákhoz értenek. Sokan azért nem szeretik a Sodomot, mert butuska zenét játszanak. Na ja, de legalább szórakoztatóak, koncerten biztos őrületes hangulatot tudnak csinálni, és az M-16 dalai tényleg jók. A gyors daráktól kezdve a lassultabb, érdekesebb számokig nagyjából mindent felsorakoztatnak. Tom Angelripper hangja mit sem kopott, reszelős hangján üvölti végig a lemezt, a kétlábgép nem rozsdásodott be, nagyjából úgy teper végig a lemez, mint egy lavina az Alpokban. Persze nem is ők lennének, ha valami baromságot nem biggyesztettek volna a cd végére, most egy Surfin' Bird c. remeket, a zenét képzeljétek hozzá, kb. mint egy Beach Boys-ba oltott Sodom. Vagy fordítva.

A lemez jól szól, mondjuk a Kreator sokkal dögösebb, de azért ezt is meg lehet döngetni. A zenekar még mindig idétlenül néz ki, asszem ők már ilyenek is maradnak. Az M-16 meg egy Sodom-szintű nyolcast ér. Thrashereknek azért kötelező.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.