Shock!

december 04.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slipknot: Slipknot

Huba! Ez a lemez úgy letarolt, mint egy jófajta hurrikán. Az ezerszer elkoptatott jelzők túl szegényesnek és szürkének tűnnek a lemez sokszínűségét, frissességét dicsérve. Adva van kilenc Iowából származó nemnormális ember, nemnormális maszkokban - mert nem lehet tudni, hogy milyen az igazi ábrázatuk - és olyan elementáris erejű zenei agymosást hoztak össze, hogy nagyon résen kell lennie a többi zenekarnak, hogy az év legjobb lemeze címet elorozza tőlük.

megjelenés:
1999
kiadó:
Roadrunner
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 52 Szavazat )

Mielőtt valaki gyanakodni kezdene, hogy ez egy újabb Ross Robinson által producerelt Korn kópia, le kell szögeznem, hogy a Slipknot minden porcikájában törekszik az eredetiségre, ami sikerült is nekik. Minden nótát hosszan lehetne elemezni, mert ha egy nótát dallamos énektémával kezdenek, abból egy irgalmatlan death dara fog átvezetni a szkreccselős húzós végkifejlethez. És ez így megy tovább olyan laza előadással, hogy az államat még mindig keresgélem a nagyon sokadik hallgatás után is. No, és mindehhez 3 (!) ütős szolgáltatja az eszement témaváltásokat, pörgetéseket, kiállásokat, csak azt érzed, hogy beborítanak a ritmusok, a groove-ok, és önfeledten ugrálsz a zenére. Az énekes arc az őrült üvöltésből halál lazán vált a dallamos éneklésre, és tök jó témái vannak, le a kalappal. Itt is látszik, hogy kint előbb tanulnak meg énekelni, utána kezdenek üvöltözni a vokalisták.

A dalszövegek sem egyszerűek, nem mindennapi élményeken ment és megy keresztül aki írta - Corey, a vokalista persze. Sampleres, dallamos, brutális, súlyos, groove-os, hip-hopos, minden porcikájában 90-es évek végi. Ez a Slipknot. Itt minden szerzemény 100 százalékos, vagy inkább több, és ha meghallgatod, biztos, hogy többet nem bírsz szabadulni tőlük. Totál kicsavartak ezek a fickók. Tengernyi alkalommal meghallgattam, már kívülről fújom az összes apró részletet a zenéből, és még mindig olyan adrenalinlöketet ad a hallgatása, mint először.

Ezek az arcok tudnak valamit. Zenélni. És nótákat írni. És ez nem kevés... Ezt a lemezt képtelenség halkan és nyugodtan hallgatni. Ez hatásosabb egy hordónyi energiaitalnál. Ez az év lemeze.

 

Hozzászólások 

 
#2 Bence 2020-02-26 03:39
Nem jobb :D
Idézet
 
 
#1 pelu 2019-09-06 23:00
Jobb, mint az Iowa! Pont! Nem? :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.