Shock!

június 25.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Skylark: Wings

Először "vakon" hallgattam meg, ahogy a sorban következett a többi újdonság mellett. Azt hittem, egy kezdő banda bemutatkozó anyagáról van szó. Másodjára már olvastam is mellé... és hüledezve szembesültem a valósággal: de hisz ezek veteránok!

megjelenés:
2004
kiadó:
Scarlet
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Bezony, ha leszámítjuk az útmenti maxikat és single kiadványokat, a talján hetek '94-ben kezdtek zümmögni, és a Wings immár a hatodik albumuk! Hát... kaptam a rohamásót és meg sem álltam a magmáig szégyenemben.

A borítón éklő szárnyas oroszlán, szivárvány, vízesés, valamint ledér nőszemély szép akar lenni - és majdnem az is. De azért mégsem. És valami fondorlatos módon ugyanez jellemző a muzsikára is. A kiadó ismertetője szerint ez itten SPEED metal. Ja. És még milyen? Mert ha behúzott kézifékes, ellopott kerekű, téglákon veszteglő verdával haladunk, akkor kábé elérjük ezt a speedet...

De nem bántom őket, mert a maga módján pöpec a cucc. Kellemesek a dallamok, jól énekel fiú s leány egyaránt, zongoráznak, szimfonizálnak, miegymás. Az angoljuk egész pontosan az első szónál hány tótágast, de hát ilyesmi előfordul. Gyakoriak az epikus, romantikus zöngemények (amúgy speedesen). Kapunk maximálisan lírai butuska dalt - A Stupid Song -, de a zenekar szörnyen speedes hozzáállását erősíti az is, hogy utózöngének Def Lepi a meglepi. De nem valami Rocket vagy Let's Get Rocked újjáélesztés, frászt. When Love and Hate Collide, a Kiara nevű hölgyemény előadásában. Mondom, no: a szélvész tempótól leugrik a parókánk!

Nem építenek monumentalitásra, agyas megoldásokra, sikoltozó gitárszólókra (röpke dobszóló azért akad...). Ez azonban részben abból is adódik, hogy ezzel a vérszegény, lapos megszólalással hiába is építenének ilyesmire. Jó ötletből is elkelne még egy tucat az albumra. Ám ettől még barátságos hallgatnivaló, nyári naplementék bámulásához jól jöhet.

Békésen kérődző, igen jámbor fajta.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.