Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Runemagick: Darkness Death Doom

Gregorián danolással indít a három tagot számláló svéd Runemagick új lemeze, ami ugyan márciusban jelent meg, de csak most jutott el hozzánk a kiadójuk jóvoltából. Vehemens doom/death riffel folytatódik a dal, saját bevallásuk szerint ez a legjobb albumuk, lássuk tényleg az-e. A hangulat síron túli eddig.

megjelenés:
2003
kiadó:
Aftermath Music
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Most tartok a harmadik tételnél, hagytam, hogy hasson a zene, a hangulat még mindig síron túli. Meg kell hagyni, egész jól elcsípték ezt a doomos, Candlemass-féle lassan borult hangolatot, bár nekem speciel a Runemagick valahogy jobban bejön, mint a Candlemass. Itt sem bonyolítják agyon a riffeket, olykor nagyon lassan jönnek a riffek, mégsem lesz unalmas a zene. Mondjuk lehet azért, mert egy sokperces dalon belül nem csak ezt a két hangot pengetik, hatásosan váltogatják a tempós részeket és a lassú merengést, illetve kiegészítő szintitémákat, effekteket, a fene tudja mivel gerjesztett kiegészítő hangokat. Még mindig a hármas tételnél tartok, amelyben tényleg minden van, a végén már tikatikás gyorsulás is, nem vetheti senki a szemükre, hogy nem próbálnak kilépni olykor egy-egy dal korlátai közül.

A gitárok kellemesen svédesen teltek (na most majd besz...rtam, ugyanis közben a háttérben elindítottam a csapat honlapját, ami naná, hogy elkezdett zenélni, ráadásul pont azt a gregorián bevezetőt, ami a korong elején hallható, persze ezres hangerővel. Gyorsan körül is néztem, nem jött-e be pár szellem ide viccből.), vagyis az egész lemez hangzása az. Ja és hát a basszusgitáron egy hölgy játszik, Emma Karlsson, aki 2000 óta tagja a csapatnak. Tök jó. A DDD című keleties hatású tételben hallhatjuk külön is, nem egy Billy Sheehan mondjuk, kicsit olyan se füle-se farka ez a kis kitérő.

Most tartok úgy a lemez felénél, továbbra is ügyesen variálják a témákat, nem tüttyedt le a produkció, bár a hörgés maga nem túl változatos, az tény. Viszont ezen kívül tényleg elég kifogástalan a dolog, noha ez sem a műfaj alappillére, de korrekt, megbízható, hangulatos lemez, jó dalokkal. És ez megéri a nyolc pontot.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.