Shock!

július 06.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rotkreis: Körbe jársz

A nem kimondottan barátságos nevű Rotkreis zenekar 2001 óta létezik, azóta tagcserékkel bíbelődtek, meg nyilván keresgélték a saját hangjukat. A Körbe jársz címet viselő EP (inkább az, mint demó, nyomdai borító, gyári cd) még 2007-ben készült, de érdemes róla szót ejteni, hiszen a csapat kifejezetten hangulatos, figyelemreméltó zenét játszik.

megjelenés:
2008
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Milyet? Dallamos, halványan grunge-os (Creed, Alter Bridge, Staind vonal), kicsit a rádiórock és a súlyosabb rock határán evezve, és még a vokálokkal sem spóroltak. Igazából pont az, amit ki akartak emelni, válik picit hátránnyá, ha már ennyire ráfeküdtek a vokálokra, kicsit több érzelmet várnék az énekhangban, sok az ááááá-zás, eeeee-zés, ami hosszú távon csúnyává teszi az énekdallamokat. Nem kell minden sort hosszú rétestésztává nyújtani.

A csapatnak egyaránt fekszik a lájtosabb, líraibb vonal, de az sem rossz, ha kicsit karcosabban szólalnak meg, sőt, pont ezt a kettősséget lehetne még élesebbé tenni, ami súlyos, arra lehetne még kakaót adni, ha már. Mindehhez négy szenvedős szöveg társul, amit bizonyos helyzetekben nagyon magunkénak tudunk érezni. Az utolsó dal (Aranykeret) a jó értelemben vett hatásvadász zenével simán a csapat slágergyanús szerzeménye lehetne.

A hangszeresek teljesen rendben vannak, én meg megint azon morfondírozom, bárcsak ilyen zenéket nyomna a hazai tömegmédia.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.