Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rollins Band: The Only Way To Know For Sure

Dupla koncertlemez Rollins híveknek, plusz a második CD-re még némi multimédiás cucc is felkerült. A CD-t felfoghatjuk egyfajta köszönetnyilvánításnak, mármint Rollins papa köszöni a rajongóinak, hogy vannak és hogy kitartanak. Van aki a Black Flag óta tiszteli Mr. Bikanyakat van aki a korai Rollins Bandes lemezek óta és vannak a kései rajongók, akik már csak az utóbbi évek Rollinsát szeretik - bár az igazi azért a korai, mondják az okosok.

megjelenés:
2002
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Jelen koncertlemez a chicagoi Metro klubbak készült, egyrészt azért mert Rollins egyik kedvenc helye, másrészt itt zajlott le az első fellépése 1982-ben (még a Black Flaggel természetesen), ami testvérek között is megvan már úgy húsz éve. Ami nem semmi. A technikai háttérről még annyit, hogy abszolút analóg módon vették fel és keverték utána. Tehát a hangzáson nincs semmi polír, csicsamicsa, koncertlemeznek több mint megfelelő, már csak azért is, mert átjön a hangulat. Érdekes módon azt az infót sehonnan nem tudtam levadászni pontosan mikor is volt az ominózus koncert, de úgy tavaly ősztől idén februárig bezárólag lehetett. Mindegy, nem ez a lényeg.

A két korongra 28 dal került, a korai klasszikusoktól kezdve a friss darabokig, nekem úgy tűnik, túlsúlyban vannak a frissebb dalok - bár meg kell vallanom, nem vagyok egy ortodox rollinsos -, ezért akik a régi lemezekre esküsznek inkább, egy kicsit csalódhatnak. A zenészek nem sokat tökölnek, nyomják a rock'n'rollt, lelki szemeink előtt meg ott a mezítlábas-klottgatyás-támadóállásos izomember, ahogy üvölt. Na ezért tök hülyeség erről írni, aki szereti a csapatot úgyis megveszi, akit nem érintett meg soha, annak meg hiába írok bármit is. Nekik ajánlanám a második korong multimédiás részét, ahol három videót lehet megnézni (Get Some Go Again - koncertklip, Illumination és Your Number is One - hivatalos klip) meg egy csomó marha jó fotót is. Itt kötözködnék egy kicsit, mert ha már multimédia, akkor néhány szöveget jó lett volna felrakni, mert azok ugye elég fontos szerepet játszanak Rollinsnál.

Koncertlemeznek nem rossz, elég intenzív, de azért 28 szám egy kicsit lefárasztja az embert. Értetlenkedőknek nem igazán, ellenben híveknek ajánlott darab.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.