Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rockbitch: Motor Driven Bimbo

Őszintén szólva sokkal rosszabb, és teljes mértékben másfajta zenére számítottam a Rockbitch élő színpadi teljesítményéről részletes leírást kapva. Amolyan régi dirty rock, motörheades durvulatra számítottam, így kellemes meglepetésként ért a hangfalakból előtörő bika hangzással (ez jár is a csajoknak... mármint a bika...) megtámogatott meglehetősen modern hatású mélyen dübörgő metal, technós szintihegyekkel körítve.

megjelenés:
1999
kiadó:
CBH / MusiCDome
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A basszusgitár annyira gyönyörűen szól, hogy azt elmondani nem tudom. Egyébként az egész albumnak megdöbbentően állat a hangzása. És még az énekes csajszi is marha jó. Olyan erős, középmély tónusú, igazi rockénekesnői torok, a Cranberries énekesnője rendelkezik hasonló hanggal.

Furcsa, de nem lendületmániákus dalokkal van tele a korong, hanem "nyugisabb" típusúak, mint egy lassan tekergőző óriáskígyó, úgy csavarodnak köréd. Forró hangulatú éjszakákhoz tökéletes. Persze akad olyan nóta, ami egy hangulatos rockbulihoz illik - Nympho vagy Essex Girl. Arra mondjuk nem vagyok túl kíváncsi, hogy a szövegek miről szólnak, nulla fantáziával is ki lehet találni...

Az első benyomásom kb. ilyesmi. Aztán meghallgattam még párszor, és be kell valljam, nem az év lemeze. Háttérzenének kellemes, és ennyi.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.