Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Replika: A Föld

Egyszerre régi és új lemez, a Replika fanok (és most már idesorolom magamat is) nagy örömére. Kilenc szám a két legjobb demóról (Testek, Hanyatlás) 1995-ből, a Replika első, igencsak izmos felállásától (Csató P., Fazekas K., Kiss Á.) állat durván újrakeverve, valamint bemutatkozik az új csapat (a Neochrome-ból átigazolt Szabó Gergő - dob, ill. Falat - basszusgitár) két vadonás új zúzás erejéig (Világlélek, Magadat szolgáld).

megjelenés:
2000
kiadó:
E.Z.S. Music / Shock! Records
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

Az anyag mégis egységesen szól (keverés: Szolnok, Töfi és Farkas Zoli), és - meg kell, hogy mondjam - igen-igen jól, az említett hangmérnök urak remek munkájának köszönhetően többek között. Mondjuk, kézenfekvő megoldás egyébként is az egymáshoz igazítás és az, hogy ilyen homogén lett az anyag: azt is bizonyítja, hogy a '95-ös felvételeket egyáltalán nem kellett leporolni, az újrakeverés eredményeként egy korszerű, 2000-es hangzású lemezt tarthat a kezében az ember. A demókat most nem mutatnám be ismét, vessük tekintetünket az új számokra s felállásra.

Nos: Csatónak mindig volt mondanivalója, de - remélem, ezt a megjegyzést elnézi nekem - a mostani szövegek jobbak, nemcsak zenészként, szövegíróként is "beérni" látszik. A zene - több mint valószínű, hogy az új ritmusszekciónak köszönhetően - tömörebb, durvább lett, némileg death irányba elmozdulva. Hogy mennyire? Például a Magadat szolgáld középrészéről a szolnoki hangmérnök team akképpen nyilatkozott, hogy ilyesmit itthon nem túl sokan dobolnának fel, és nagy hirtelenjében külhonból is csak Dave Lombardót bírták megemlíteni.

Nagy várakozással tekintek a következő anyagok elé és bízom benne, hogy a Replikát odasorolhatom a magyar-éra új reformátoraihoz (Ektomorf, Neck Sprain, FreshFabrik...), akik tevékenysége - nagyon remélem - pozitív befolyással bír majd erre a posványra, ami most - még, itt van...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.