Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Rémember: My Dream Is A Mirror

Érdekes zenekar ez a Rémember. Annak idején amolyan magyar Red Hot Chili-szerűségnek indultak, aztán lett belőlük valami alter-művész-funk-rock. Persze megvan még bennük a forrópirospaprika, de ezek a magyar paprikák próbáltak másféle ízeket is belevinni a zenébe. Mindenesetre ez az a fajta muzsika, amiről sose tudom eldönteni, hogy érdekes-e avagy idegesítő.

megjelenés:
2002
kiadó:
Private Moon
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Akusztikus vagy csak overdive-osan, lájtosan torzított gitárok, funky dobok, kissé alteros, de enyhén idegesítő ének... most, hallgatás közben előcsúszik némi 80-as évekbeli magyar-alternatív-minimál-direktdisszonáns hangulat is, bár azt sose szerettem, de biztos van akinek bejön. Ja, és külföldön is értékelik a fiúk zenéjét, ahogy hallottam, elég szépen játszanak mindenfelé a világban. Nem tucatzene, annyi szent.

Koncertfelvételről van szó egyébként, de infóhiányban szenvedek erősen, mivel csak a CD felületére nyomott számcímek és a "Live EP" kitétel ad bárminemű támpontot, a sima papírtokot meg hiába faggatom. Valahol kis hazánkban lehetett a fellépés, mivel egyszer elhangzik valami "hadd halljam" átvezetés meg közönséghejjegtetés is egyik-másik dal előtt. Meg van taps is. De az meg nemzetközi.

Nemtom, mi legyen a konklúzió. Álmom egy tükör. Ez jól hangzik. Figyelmezzetek szavamra.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.