Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Red Aim: Flesh For Fantasy

Fura egy lemez ez. Már gyűröm pár hete, és még mindig nem tudom, hogy utáljam-e vagy szeressem. Egyfelől rá lehetne sütni a csapatra, hogy valamiféle fura pszichedelikus stoner csapat, a Black Sabbath és a Kyuss nyomdokain, egy egész jó hangú énekessel (aki néha kappanhanggal is megörvendeztet minket), viszont a második dalnál meg azt hallom, hogy parodizálják a System Of A Downt, egész sajátosan.

megjelenés:
2002
kiadó:
Metal Blade / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Legalábbis nekem úgy tűnt. Nem egy gátlásos zenekar, az biztos. A körítés meg a dalcímek is elég idétlenek (pl. My Lovely Mr. Singingclub, The Golden Nonstop, Aprilfuckers), a nyakam rá, hogy maguk a szövegek is elég mókásak lehetnek, ki énekel ilyen hülyeségekről?!

A csapat német egyébként és már rendelkeznek néhány EP-vel, lemezzel, saját bevallásuk szerint is szórakoztatni akarják a közönséget, ami biztosan sikerül is nekik. Van egy olyan érzésem, hogy olyasmi lehet a németeknél a Red Aim, mint nálunk volt a kezdetekkor az Irigy Hónaljmirigy, bár a Red Aim nem paródiacsapat, csak egyszerűen komolytalanok.

A lemez szinte egyetlen komoly pontja a Scorpions Rock You Like A Hurricane feldolgozása. Ebből azért - vagyis ebből is - hallatszik, hogy profi zenészek játszanak a csapatban, tök jól átjött a dal eredeti feelingje.

Most ott tartok, hogy néha utálom ezt a lemezt, néha szeretem. Ezért kiegyezek velük ennyiben.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.